Némely étkek készítési módja

Némely étkek készítési módja Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.950 Ft
3.160 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
Leírás

A neves drámaíró, Simai Kristóf csaknem 220 éve egy szakácskönyv írásába fogott – ami azonban sohasem jelent meg. A kézirat szerencsére fennmaradt, és a szerző szándékát beteljesítve most megjelenik. Igazi gasztrotörténeti érdekességről van szó: itt találkozhatunk először kukoricás recepttel, itt olvasható a paprika és a paradicsom használatának első feljegyzése is.

... egy rendkívüli történeti anyag ... mindenkinek csak ajánlani tudjuk ...

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, Bűvös szakács blog


Említhetnénk a piarista szerzetes, nyelvész, tanár, akadémikus, drámaíró-fordító Simai Kristófot. Nagy név a magyar irodalomban... És nagy név a magyar gasztronómiában is. Hosszú élete végén Körmöcbányán vetette papírra szakácskönyvét, mely két évszázadon át kéziratban maradt, csak pár éve adták ki. Ez a munka a híd a középkori magyar konyha és a nagyjából a XIX. század második negyedében lejátszódó »paprikabumm« között." 

Cserna-Szabó András a Magyar Konyha 2014 januári-februári számában

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Előbeszéd
Bévezetés

Vastag étkek
Tortáták
Utószó

Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
2.250 Ft 1.800 Ft
2.950 Ft 2.360 Ft
4.950 Ft 3.960 Ft
2.950 Ft 2.360 Ft
2.950 Ft 2.360 Ft
Hírlevél