Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Némely étkek készítési módja

Némely étkek készítési módja Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.950 Ft
3.160 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
Leírás

A neves drámaíró, Simai Kristóf csaknem 220 éve egy szakácskönyv írásába fogott – ami azonban sohasem jelent meg. A kézirat szerencsére fennmaradt, és a szerző szándékát beteljesítve most megjelenik. Igazi gasztrotörténeti érdekességről van szó: itt találkozhatunk először kukoricás recepttel, itt olvasható a paprika és a paradicsom használatának első feljegyzése is.

... egy rendkívüli történeti anyag ... mindenkinek csak ajánlani tudjuk ...

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, Bűvös szakács blog


Említhetnénk a piarista szerzetes, nyelvész, tanár, akadémikus, drámaíró-fordító Simai Kristófot. Nagy név a magyar irodalomban... És nagy név a magyar gasztronómiában is. Hosszú élete végén Körmöcbányán vetette papírra szakácskönyvét, mely két évszázadon át kéziratban maradt, csak pár éve adták ki. Ez a munka a híd a középkori magyar konyha és a nagyjából a XIX. század második negyedében lejátszódó »paprikabumm« között." 

Cserna-Szabó András a Magyar Konyha 2014 januári-februári számában

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Előbeszéd
Bévezetés

Vastag étkek
Tortáták
Utószó

Keresés az oldalon
Ezeket nézte meg:
Kiemelt termékek