window.setTimeout(trackingfunction, 3000)
Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

A kormányzás ára

Ár:
4.950 Ft
3.960 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető

Leírás

A könyv kiindulópontja, hogy miután az államkincstár állandó deficittel küzd és a megszokott költségvetési és könyvelési trükkök többé már nem elegendők, az állami feladatellátás egész rendszerét újra kell gondolni – mindezt a hagyományos jobb- és baloldali szólamok, ideológia nélkül. A mű középpontjában az eredményorientált kormányzás áll, mely biztosítja polgárainak az általuk kívánt szolgáltatásokat – az általuk fizetni kívánt áron.

A könyv vezérmotívuma a radikálisan új költségvetés-tervezés, mely az elmúlt év sarokszámai helyett abból indul ki, hogy az addig finanszírozott feladatok rendszerét a vevők (az állampolgárok) igényeinek megfelelően teljesen újra kell gondolni. Miután kialakult a kívánt szolgáltatások köre, meg kell határozni, hogy az egyes területekre mennyit lehet költeni. Ennek nagyságát a vevők (az állampolgárok) vásárlói gondolkodása határozza meg: vagyis adott összegből minél többet és jobbat kívánnak venni. A szerzők konkrét lépésekben ismertetik a fenti folyamatot, amelyek használhatóságát az elmúlt évek kitűnő alkalmazási eredményei (és a szerzők közel harmincéves tanácsadói gyakorlata) bizonyítják, legyen szó önkormányzatokról, átfogó állami költségvetési reformról vagy éppen egy közintézményről.

David Osborne és Peter Hutchinson könyve a közszolgálati szakembereken túl mindazoknak szól, akiket érdekel, hogyan lehet a közpénzeket hatékonyan, az adófizető polgárok igényeit és lehetőségeit a középpontba helyezve felhasználni.

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Bevezetés
Ragadjuk meg a problémát!

További ajánlatunk

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
window.setTimeout(trackingfunction, 3000)