Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

A legnépszerűbbek

Alinea Könyvajánló
2015. 08. 08. 09:46:00

 

Megmutatjuk, melyek voltak webáruházunk legnépszerűbb könyvei és könyves ajándéktárgyai az elmúlt egy évben. Tavaly augusztusban újult meg az Alinea internetes oldala és webáruháza: köszönjük mindenkinek, aki látogatónk, vásárlónk volt! Az Alinea Kiadó 15. és az új internetes könyváruház 1. születésnapja alkalmából vevőinknek most ajándékkal is kedveskedünk (részletek a poszt végén). Előbb azonban nézzük, mit vásároltak a legtöbben az elmúlt évben a gazdasági, a szépirodalmi, a gasztronómiai, a tényirodalmi könyvek és a könyves ajándéktárgyak közül!

 

Legnépszerűbb gazdasági, üzleti könyveink 

      döntés, döntéselmélet, viselkedéstudomány          

Gazdasági, üzleti könyveink között webáruházunk képzeletbeli dobogóján két kiváló, tankönyvként is használt szakkönyv (Vállalatfinanszírozás a gyakorlatbanSzolgáltatásmarketing és -menedzsment) mellé a Döntéseink csapdájában, egy viselkedéstudományi döntéselmélet témájú szakcikkekből készült válogatáskötet is felkerült. 

       

A gazdasági témájú, kiemelt kedvezményes árú könyvcsomagjaink között a közgazdasági guruk (Aghion, Murphy és Rabin), a stratégiai guruk (Mintzberg, Grant és Prahalad) és az inspiráló üzleti történetek (Márton-Koczó Ildikó és Károlyi László üzleti eseteket elemző, olvasmányos könyvei) voltak a legnépszerűbbek.

Szépirodalmi sikerlistánk

               

    Gatsby, sikerlista                         

                   Szilvási, Jegenyék, sikerlista, A kísértet

         sikerlista, Wilde

Szépirodalmi sikerlistánk élén a Krúdy Gyula gasztronómiai témájú írásaiból készült válogatáskötet, a Gasztrohangulatok szerepel. A legnépszerűbb irodalmi művek tízes (pontosabban a holtverseny miatt tizenegyes) listájára a Klasszik sorozat hét kötete (Oscar WildePoe, Virginia WoolfStevensonFitzgeraldMark TwainHenry James) művei mellett Jane Austen Büszkeség és balítélétének jubileumi kiadása (az előkelő harmadik helyen) és Szilvási Lajos történelmi Jegenyék ciklusának egyik kötete, A kísértet került.

A Gasztronómia kategória legkedveltebbjei

bor, borkultúra, nők és bor, könyv nőknek a borról                

       

Gasztronómiai témájú könyveink között Sztanev Bertalan legújabb boros könyve, A bor női szemmel vezeti a toplistát. A dobogóra kerültek régi szakácskönyveink is: Németh Zsuzsána 1858-as Magyar Szakácskönyvének új kiadása, és a Némely étkek készítési módja, Simai Kristóf piarista szerzetes, drámaíró, akadémikus 1795-ös, Körmöcbányán lejegyzett, kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadása. Mindkét könyv az eredeti megfogalmazást megtartva, de a könnyebb olvashatóság érdekében a mai helyesírás szerint átírva jelent meg. A legnépszerűbb gasztronómiai könyvek közé tartozik még Az ízek harmóniája, a kanadai sztár borász-sommelier, François Chartier borok és ételek párosításával foglalkozó szépen illusztrált könyve, valamint a Magyar borutakat bemutató képes, informatív kötet.  

Tényirodalmi toplista

sikerlista szilvási            iacocca, sikerlista  

Szilvási Lajos könyvei gyakran vezették a regények sikerlistáját. Most a róla készült portrékötet került a tényirodalmi kategóriánk élére. A legkedveltebbek között szerepel még a Fapados forradalom, Ács Gábor informatív kötete és egy sztárszerző menedzserguru, Lee Iacocca Vezetőink, hol vagytok? című könyve.  

A legkedveltebb könyves ajándéktárgyak 

               
 

Könyves ajándéktárgyaink folyamatosan bővülő kínálatában a kezdetektől népszerűek a Jane Austen Büszkeség és balítélet idézetes bögrék, ezek között is az első, szerelmi vallomásos idézetes ("Meg kell engednie, hogy elmondjam, mennyire lelkesen csodálom és szeretem...") változatot választották a legtöbben, önmagában vagy könyvvel együtt. Kedveltek a hűtőmágnesek: itt Mr. Darcy vallomása mellett a Büszkeség és balítélet nyitómondata ("Általánosan elfogadott igazság, hogy egy vagyonos, ám nőtlen fiatalembernek mindenképp asszonyra van szüksége.") is az élen szerepel. 

    

               

Nyár eleji újdonságaink, a szalagos, függős könyvjelzők közül a cicás, a szíves és az Eiffel-tornyos változatot választották a legtöbben.

Könyvcsomagok toplistája 

sikerlista, szakácskönyvek, régi receptek, könyvcsomag    sikerlista, Krúdy, könyv, válogatás    Prága, sikerlista, Capek, Neruda, kocsmakalauz

Webáruházunk kedvezményes könyvcsomagjai közül a Régi receptek és szakácskönyvek könyvcsomag (Magyar Szakácskönyv, Némely étkek készítési módja, Fejedelmi lakomák című kötete), a Krúdy Gyula műveiből készült, négy válogatáskötetet (Gasztrohangulatok, Pest-budai hanglatok, Régi Magyarország, A nő varázsa) tartalmazó csomag és a Prága könyvcsomag (Prágai kocsmakalauz, Prágai történetek, Zsebtörténetek) volt a legnépszerűbb a nem gazdasági témájú könyvcsomagok között.

 

Születésnapi ajándék vásárlóinknak

Az Alinea Kiadó 15. és a megújult webes könyváruház 1. születésnapja alkalmából vásárlóinknak ajándékkal is szeretnénk kedveskedni. Vásárolj most webáruházunkban legalább 3000 forint értékben, és választhatsz egy ajándék könyvet az alábbi listából:

Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Ben Elton: Vakvilág
Németh Zsuzsána: Magyar szakácskönyv
Michael Lewis: A nagy dobás - A Wall Street tartja a tétet
Chip Heath - Dan Heath: Megragad - Hogyan vigyük sikerre gondolatainkat?

3000 forintos rendelésnél a kosár oldalon kiválaszthatod, melyik ajándékkönyvet szeretnéd. (6000, 9000, 12000 forintos megrendelésnél további ajándékkönyvet választhatsz - ezt a Megjegyzés rovatban teheted meg -, és ne feledd, 6000 forintos megrendelés felett a házhoz szállítás is ingyenes!)

  Dorian Gray arcképe          Magyar szakácskönyv    A nagy dobás      Megragad

Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre legalább 20 százalékos kiadói kedvezmény érvényes. Kiemelt kedvezmény menüpontban alkalmanként még nagyobb kedvezménnyel ajánlunk könyveket, jelenleg 25 könyvet 50 százalékos kedvezménnyel. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok szerepelnek 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyak folyamatosan bővülő kínálatával is várjuk az ajándékot keresőket. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog