Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

A lóvá tett város

Ár:
1.850 Ft
1.572 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9789639659643
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Az egész amerikai irodalom Mark Twain egyetlen könyvéből ered…‟  -- Ernest Hemingway
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

 

Mark Twain görbe tükröt tart elénk humoros írásaiban. A címadó novella A lóvá tett város, melyben egy tisztességére és becsületességére büszke, de valójában a többihez hasonlóan képmutató és önhitt kisváros lakóit szedi rá egy bosszúra vágyó idegen. Arannyal teli zsákot ajánl egykori jótevőjének, akinek azonban bizonyítania kell, hogy ő érdemli meg a jutalmat…

A lóvá tett város az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának harmadik kötete, amely Mark Twain 12 klasszikus novellájának felújított fordítását tartalmazza.

A Klasszik sorozat bejutott a Szép Magyar Könyv verseny döntőjébe.

 

Olvasói vélemény a kötetről a moly.hu-ról:


Nagyszerű novellás gyűjtemény! Twain remek iróniával és öniróniával megáldott írásai szórakoztatóak és kellően gunyorosak, hogy komolyabb etikai, etnikai, politikai, társadalmi és egyéni problémákat fekete humorral dolgozzanak fel, közben pedig fontos, sőt, tabu témákat feszegetnek. Aktualitásukból semmit nem veszítettek. Nagyon szépen használja a szavakat az író és választékosan fogalmaz, kerek egész minden novella. Az őrangyal levele vagy Az ellopott fehér elefánt olvasása közben fel-felkuncogtam. Twainnek tényleg remek volt a humora, soraiban a bölcsesség érződik. Záróműnek ott van az Egy kínai levelei, ami ad egy pofont búcsúzóul… Érdemes elolvasni.‟ 
(lulu88 véleménye a moly.hu oldalon)

 

Részlet az ekultura.hu értékeléséből:

„A kötet tartalma – tizenkét hosszabb-rövidebb novella – tökéletesen példázza, hogy mennyire nem az ifjúsági kalandregény az egyetlen műfaj, amely jól állt az úriembernek. Politikai szatíra, társadalomkritika, egy beszólás a tipikus amerikai feleségeknek, egy az órásoknak és egy a lapszerkesztőknek... Egyetlenegy közös momentumot fedeztem fel a változatos, néhol abszurdba hajló szövegekben: kivétel nélkül mind kritikai hangvételűek.

A különféle szereplők annyira hajlamosak bolondot csinálni magukból, hogy az szinte már koncepciózus. … az első öt szerzemény részben a vagyon témájának különféle aspektusait járja körül, minekutána Twain bácsi kioszt néhány csípős fülest bizonyos szakmáknak, csoportoknak és társadalmi rétegeknek, végül pedig megtudhatjuk, milyen kutyául bánt Frisco a kínaiakkal. … Az utóbbi néhány év során ez volt az egyetlen olyan kötet, amelyben még az én túlhúzott kritikai hajlamom sem talált kivetnivalót.” (Habony Gábor, ekultura.hu)

Az egész amerikai irodalom Mark Twain egyetlen könyvéből ered…‟ (Ernest Hemingway)

 

Lapozzon bele a könyvbe!

A lóvá tett város
Az őrangyal levele
Hogyan szerkesztettem mezőgazdasági lapot?
Tartalom

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 03.
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 23.
Remek humorral, iróniával megírt novellák, szórakoztató és elgondolkodtató görbe tükör.