Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Aukción a Nem azért született...

 

Aukción a Nem azért született...

Több mint 16 ezer forint egy kopott Szilvásiért

Szilvási Lajosnak egy kevésbé ismert műve került aukcióra 2019. tavaszán. Az antikvarium.hu oldalán lehetett licitálni a Nem azért született... című regényre. Összesen 42 licit érkezett a könyvre, végül 14 300 forint lett a leütési ár. A szerencsés nyertesnek ezen felül még 15 százalék árverési jutalékot kellett fizetnie, így 16 ezer 445 forintjába került a könyv. 

Ez ráadásul nem is egy hibátlan példány volt, hiszen az árverési katalógus leírás szerint "A borító sarkai kopottak. A címlapon tulajdonosi bejegyzés látható (néhány szám, és vélhetően a vásárlás időpontja). Védőborító nélküli példány."
Szilvási Lajosnak a Nem azért született című regénye 1962-ben jelent meg. Több kiadása nem is volt, ezért nem könnyű hozzájutni ehhez a könyvhöz. Az Alinea Kiadó a közelmúltban sorra kiadta az író nehezen hozzáférhető műveit (Középiskolások, Riadó a tárnák felett, Fény a hegyek között, Csillaghullás), és a 2019. júniusában megjelent a Nem azért született... is.