Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Több mint könyv... varázslat – bemutatkozik a L'ORANGE könyvek

egyedi tervezés – kézi készítés – személyre szabottan

 

 

Mindig csodálattal figyeltem a kézműveseket és a termékeiket, legyen szó kerámiáról, szövésről, gyöngyfűzésről vagy kékfestésről. Az a mérhetetlen kreativitás, elköteleződés és alázat, amit a munkájukba belevittek, megbabonázott. Sok évig elnyomtam magamban ezt a lelkesedést, a mosolyomat, ami a kézműves piacokon kiült az arcomra. Aztán szembejött velem egy papírfestő és könyvkötő workshop, és egy pillanat alatt megváltozott az életem. Tizenkét év tördelés, két év szöveggondozás és korrektúra után a könyvkötészet megszállottja lettem. Rögtön be is iratkoztam a következő tanfolyamra… aztán az azt követőre. Amikor az első vászonborítású naplót készítettük, ki kellett találni egy szót a borítóra, ami aranyozással kerül rá. Minden résztvevő valami egyszerű címet talált: Réka könyve, Kata naplója… Nekem nem jött az ihlet. Valami mást akartam. Többet, kifejezőbbet, egyedibbet. Aki ismer, tudja, hogy imádom a francia nyelvet, kultúrát, Párizst (született is jó pár ilyen napló). Így egyértelmű volt, hogy ezt valahogy bele kell tennem ebbe az egy szóba. Egész nap ezen pörgött az agyam, de nem jött semmi jó gondolat. Aztán este lefeküdtem aludni és valamiféle angyali sugallatra, hajnali kettőkor (!) arra ébredtem, hogy megvan a nevem: L’ORANGE. Ízlelgettem: Loranzs. Olyan, mint egy varázsige. Édes, kellemes, dallamos… Az OR aranyat jelent, az ANGE pedig angyalt. És már láttam is a logót. Kell ennél több?

Hát így született meg a L’ORANGE könyvek. Azóta számtalan üres lapos napló készült egyedi borítóval, de a fő csapásirány a kívül-belül egyedi, személyes igényekre szabott könyvek készítése maradt. Elsősorban megrendelésre dolgozom. Készült már többféle szemeszternaptár, receptkönyv, kamionos menetnapló, idézetes könyv, verseskötet, mesekönyv… és még sorolhatnám. Két megrendelés között azért születnek spontán borítótervek is, amik üres lapos naplókat keltenek életre. Ezeket találod meg itt, az Alinea Kiadó weboldalán a Könyves ajándéktárgyak között és még többet L’ORANGE könyvek nevű facebook oldalamon a „Szeretnéd? A tiéd lehet!” albumban. Nézz körül, ízlelgesd, engedd szabadjára a fantáziád és ne feledd:

Ha van egy könyves álmod, én vagyok az embered!

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog