Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Alkoholmámorban

Ár:
2.950 Ft
2.507 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Jack London önéletrajzi ihletésű könyve
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Egy tapasztalt alkoholfogyasztó visszaemlékezései

Alkoholmámorban: Jack London a sörről, a whiskyről, az alkoholról. Saját tapasztalatain keresztül mutatja be mindezeknek a szépségét... és a szörnyűségeit. 

„Jack London oly érzékletesen ábrázolja a kocsmák közösség(de)formáló világát, oly plasztikusan mutatja be az alkohol személyiség(le)építő hatásait, oly kézzelfoghatóan festi le saját testi és lelki kínjainak gyönyöreit, oly pátosszal értekezik a zsugorodó alkotói elme alkohol általi főnixszárnyalásáról, oly mértékű odaadással magasztalja az alkoholizmus mindent felperzselő fenséges fertőjét, oly kívánatossá teszi az élet nevű halálos betegség éber nirvánában való átvegetálását, hogy az olvasó a végére kedvet kap mindezt a szörnyűséget saját irhájának mentése érdekében azonnal kipróbálni…” (Hagymásy András kocsmográfus, a Prágai kocsmakalauz című könyv szerzője)

Részlet a könyvből

Az utcai újságárus, a matróz, a bányász, messzi országok vándorai – valahányszor összeültek, hogy gondolataikat kicseréljék, nevessenek, kérkedjenek, fölfrissüljenek, vagy elfeledjék a fárasztó nappalok és éjszakák egyhangú robotját, mindig az alkohol gőze lengett fölöttük. A kocsma volt az összejövetelük színhelye. Az emberek az asztal köré gyűltek, mint ahogy az ősember vette körül a pihenőhely tüzét vagy a barlang szája előtt lobogó lángokat.” 

 

Lapozzon bele a könyvbe! (Néhány oldal letöltése pdf-ben) 

10. fejezet

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 03. 20.
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 08.