Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Álomcsőd

Ár:
2.950 Ft
2.065 Ft
Kiadói kedvezmény: 30%
ISBN/vonalkód: 9789639659537
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Könyv a gazdasági válságról
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A globális válság hatására szertefoszlott az önámító politika álma. Kiderült, hogy hitelből nem valósítható meg a jóléti rendszerváltás, 2008 őszén beütött az álomcsőd. E krízis hosszabb távon megtisztulást hozhat, a válságban – mondják – benne van a lehetőség is. Ha Magyarország tartósan a fenntartható növekedés útját választja, akkor a jövő gazdaságtörténészei a 2008-2009-es évek csőd közeli állapotára úgy fognak tekinteni, mint egy csődre, sőt álomcsődre. A könyv címe – Álomcsőd – gazdasági döntéshozókkal készült 10 interjú után a kialakult összképet sűríti egyetlen szóvá, annak mindkét értelmében. 

Martin József Péter és Várkonyi Iván könyvét nemcsak közgazdászoknak, a gazdaságra kíváncsi laikusoknak is ajánljuk. Mindenkinek, akit izgat, hogyan élték meg és milyen motivációk alapján cselekedtek a hazai döntéshozók az elmúlt két évben. Mit tud, és mit gondol a különféle mezben politizáló – avagy éppen apolitikus – magyar gazdasági elit a válságról? Miért jutott csőd közeli helyzetbe a magyar gazdaság? Ki tud-e törni végre a hazai gazdaságpolitika az osztogatások és megszorítások ördögi köréből? Lehetünk-e optimisták a magyar gazdaság közeljövőjét illetően?

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Előszó

A szerzőkről

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 11.