Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Kedvenc történeteim a pénzről

Ár:
4.950 Ft
4.199 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9786155669644
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)

Hasznos ötletek befektetőknek és spekulánsoknak

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Befektetésekkel, tőzsdével foglalkozó vagy azt tervező magyar olvasók számára megkerülhetetlenek André Kostolany könyvei – legyen szó akár a piacokkal most ismerkedő kezdőkről, akár évtizedes gyakorlattal rendelkezőkről. André Kostolany művei különösebb előképzettség nélkül is megérthetők, de bőven tanulhatnak belőlük a tapasztaltak is.

Történeteiben megelevenedik a befektetések világa, csavaros eszű spekulánsokkal, jómódú bankárokkal, gyorsan meggazdagodókkal és még gyorsabban tönkremenőkkel, szélhámosokkal, az országa külpolitikáját a tőzsdei nyereség szolgálatába állító királlyal és hétköznapi kisbefektetőkkel. André Kostolany tanulságos történetei tele vannak kellemes humorral, és egy sokat megélt ember bölcsességével.

*

André Kostolany – tőzsdei szakértő és spekuláns – Budapesten született 1906-ban, egy jómódú likőrgyáros gyerekeként. Filozófiát, esztétikát és művészettörténetet tanult az egyetemen. Igazi zenerajongó volt. Spekuláns pályafutása az 1920-as években kezdődött a Párizsban. Később a világ sok nagy tőzsdéjén dolgozott. Könyveit sok nyelvre lefordították, milliók olvasták és olvassák. Népszerű előadásokat tartott, neves gazdasági lapok állandó szerzője volt. A Budapesti Értéktőzsde örökös tiszteletbeli elnökének választották. 1999-ben, 93 évesen hunyt el Párizsban. 

„Csodálatosan könnyed stílusban írja le a pénzügyi kalandjait, amik felölelik az egész huszadik századot.” (moly.hu, Brooaf)

André Kostolanytól megjelent még az Alinea Kiadónál A befektetés művészete című könyv is. 

Vélemények

4.50
2 értékelés
5
(1)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2023. 01. 16.
Olvasmányos, szórakoztató, néhány tanulság levonható az elolvasás után.
Ajánlom!
| 5 / 5 csillag!
2023. 01. 14.
Kosztolányi úr legjobb könyve.