Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Aranykalitkában

Ár:
3.450 Ft
2.936 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 963 9659 06 1
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Fiatal vállalatvezetők a rendszerváltás utáni Magyarországon: jókor voltak jó helyen? Miként látják életútjukat, mit jelent nekik a siker, mit kellett feláldozniuk érte, hogyan látják saját jövőjüket és a körülöttük lévő világgal kapcsolatos felelősségeiket? A kötet szerzői – maguk is e generáció tagjai – ötven 30 és 36 év közötti sikeres vállalati felsővezetővel készítettek mélyinterjút. Tapasztalataikat olvasmányos, gondolatébresztő módon tárják elénk.

Az aranykalitkát lehet szeretni és nem szeretni. Ez mindenkinek a saját érzése, döntése. Csak nem árt tisztában lenni vele, hogy mennyire arany és mennyire kalitka. És hogy ezt akarjuk-e? Az ezen való elmélkedéshez nyújt érdekes olvasmányt a fiatal szerzőpáros könyve azoknak a vállalatvezetőknek, akik benne vannak, társbérlőiknek (család, barátok), akik „befelé készülnek‟ és azon keveseknek is, akik talán kirepültek belőle.

A könyv egyedülálló Magyarországon a tekintetben, hogy nemcsak szubjektív érzések, saját tapasztalatok és baráti csevegések szolgálnak alapul a leírtaknak, megállapításoknak, hanem a menedzserkönyvek körében ritkán alkalmazott tudományos igényességgel közelítve, saját kutatásukra alapozva járják körbe a témát.

Mielőtt a felgyorsult életet élő, állandó időhiányban szenvedők megijednének a kutatás szó komolyságától, a könyv vastagságától és félretennék azt, közlöm a jó hírt: emészthető, olvasmányos irodalmat tartanak a kezükben. A könyv végére kicsit teljesebb lesz a kép és eldöntheti az olvasó, hogy akarja-e a kalitkát.
Úgyhogy nosza!

Küllői Péter, egy dezertőr, avagy aki ki akart és akinek sikerült is kiszállni


Dr. Bokor Attila (38) a kutatás és a kötet megírásának idején a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetőképző Központjának docense, jelenleg az egyetem címzetes docense és az OD Partner Kft. szervezetfejlesztési tanácsadó cégben partner és kutatási vezető. Szervezeti magatartás és emberierőforrás-menedzsment szakterületeken graduális és posztgraduális tárgyakat fejlesztett és oktat, valamint publikál. Külső szakértőként, trénerként az elmúlt 15 évben számos hazai és nemzetközi cég vezető- és szervezetikultúra-fejlesztő programjában vett részt. A Humán Tükör, a Karriermenedzsment Magyarországon és a HR Innováció kutatási programok vezetője. Három gyermekének édesanyjával él együtt.

Dr. Radácsi László (38) a kutatás és a kötet megírásának idején a Budapesti Corvinus Egyetem Vezetőképző Központjának docense, jelenleg a Braun & Partners Kft. stratégiai tanácsadó cégben partner és szakmai igazgató. A vállalatok társadalmi felelőssége témájában több tucat publikációja jelent meg, graduális és posztgraduális tárgyat fejlesztett és oktatott e szakterületen. Tanácsadóként több szervezet etikai intézményeinek fejlesztésében vett részt, 2006 januárjától a Mol-csoport Etikai Tanácsának elnöke. Nős, egy gyermeke van.

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Bevezetés
Jó időben, jó helyen
Úton az aranykalitkába

 

Nem ilyen országot akart a 90-es évek sikergenerációja? -- A Forbes interjúja Bokor Attilával az Aranykalitkában projektről. (A 2017 áprilisi számban 4 menedzser élettörténete is szerepel a kutatásból.)

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 09. 03.