Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Borháború

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.950 Ft
1.475 Ft
Kiadói kedvezmény: 50%

Leírás

Az elején úgy tűnt, mindenki nyer a dolgon. A Mondavi-csoport egy különleges minőségű bort készít Franciaországban, a helyi szövetkezet részesül a cég üzleti ismereteiből, Languedoc régió pedig javítja minőségibor-termelő imázsát. Kialakul azonban egy helyi globalizációellenes mozgalom – környezetvédők, kommunisták, újgazdák és vaddisznóvadászok vegyes csapata –, amely megakadályozza az amerikai cég betelepülését. Vezetője a régió egyik legjobb borának készítője. Kijelentését, hogy „a Mondavi bora joghurtból van‟, megismeri az egész világ.

A languedoci faluban kialakult ellentét kiválóan szimbolizálja az ipari és a tradicionális termelői borok közti szakadékot. A Mondavi cég a bor McDonaldizációját jeleníti meg. Fényévnyi a távolság az amerikai hódító szellemet megtestesítő család – akik marsbéli bor termeléséről álmodnak – és a tősgyökeres francia szőlősgazda között, aki mélyen kötődik a földjéhez, annak legkisebb rögét is ismeri. Globális küzdelem ez: az angolszász kapitalizmus és a helyi érdekek védelmezőinek összecsapása, melyben a különböző bortermelői és vállalkozói kultúrák kibékíthetetlen ellentéte is megjelenik. Egyesek azt mondják, hogy ebben a háborúban Franciaország győzött. Pirruszi győzelem, vágnak vissza mások. A languedoci Mondavi-ügy valójában csak egy epizódja a szemünk előtt játszódó borvilágháborúnak.

Olivier Torres könyve, a Borháború 2005-ben elnyerte a L'Expansion Management Review folyóirat Az év tényfeltáró könyve-díját. 

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Részlet az Előszóból
Robert Mondavi, a Napa-völgy úttörője
Aimé Guibert, a francia temperamentum
Gérard Depardieu színre lép
A hagyományos francia Amerika-ellenesség

 

További ajánlatunk

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 20.

Egykori, kőszegi Borkirálynő közgazdász barátnőmet leptem meg a könyvvel, örült neki. Ajánlom mindenkinek, aki a bortermelés nehézségeire, a szőlősgazdákra is gondol miközben a poharát emelgeti.
Írja meg a véleményét!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
4.950 Ft 4.455 Ft
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft