Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Csak vállfákat hozzatok!

Ár:
3.950 Ft
3.358 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9786155303623
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Király Tamás meglehetősen forradalmi művész volt, a stílus, ami ő volt, nemcsak az életében, nemcsak a művészetében, de az alkotói munkamenetében is uralkodó volt. Másképp alkotott, mint a divatművészek zöme. Másképp is élt. Amit Király Tamás létrehozott, azok nem a ruhái – azok csak olyan hátramaradt tárgyak, mint Heléna fátyla, amelyet a szomorú Faust gyászában markol. Nem is a show-i, a demonstrációi – hanem az, amit a show-i bemutattak, demonstráltak. Egy látásmód, egy attitűd, egy hozzáállás, egy viszony a valósághoz, szépséghez, az öltözködéshez, a ruhákhoz, a világhoz. Ez a látásmód megvan, és megmarad. És ez ő. Ez Király Tamás. (Jósvai Péter)

„… egy ember, akit végzetszerűen megérintett a szépség, és a szépséggel érintette meg a körülötte lévő embereket, az végzetszerűen eshet áldozatul egy olyan gyilkosnak, akit bármi megérinthet, csak a szépség nem. A gyilkos gyakorlatilag vak volt.”

„Tamás meg akart halni. Biztos vagyok benne. És tudat alatt kiválasztotta ezt az embert. Ő pontosan tudta, hogy mit csinál. Ez nem volt véletlen. Az ő beleegyezésével történt minden. Azért történt, hogy neki jó legyen.”

„… Elvarázsolt show-król, bulikról mesélnek, és egy olyan éráról, aminek a megértéséhez élni kellett már a nyolcvanas években. Momésoknak kötelező olvasmány, mindenki másnak ajánlott: ha tudni akar egy magyar büszkeségről, akit túl könnyen elfelejtettünk. (HVG)

Király Tamás tragikus halálára az is felkapta a fejét, aki nem ismerte az alkotásait. Divatpápa. Különc és rendhagyó művész volt, akinek mondanivalóját, attitűdjét a divat világához mindig a teljes divatshow hordozta, nem csak a bemutatott modellek. A látomások jelentették az üzenetet, nem a szabásvonalak. Az erőszakos halál okozta megdöbbenés összehozta a barátokat, hogy megidézzék az embert, és értelmezni próbálják rendhagyó pályáját, hiszen Király Tamás egyszerre volt nemzetközi hírű, nagy formátumú művész és állandó pénzgondokkal küszködő pesti undergrund alkotó." (Kolimár Éva, Nők Lapja, 2014. 38. szám)

Király Tamás kiállítás a Ludwig Múzeumban.

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Előszó
I. fejezet – Csak vállfákat hozzatok!
II. fejezet – Fiatal művészek klubja
IX. fejezet – Szóról show-ra

Hasonló könyveink

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!