Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Dorian Gray arcképe

Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.250 Ft
1.800 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
Leírás

Oscar Wilde e regényével vált ismertté és elismertté, egyesek szemében a kor botrányírójává. A címszereplő Dorian Gray: ártatlan, irigyelt szépségű fiatalember, akit újdonsült barátja eltérít addigi életétől, bevezeti a társasági élet önző, élvhajhász világába. A szépségére ráébredő Dorian az örök fiatalságért a lelkét is eladná. Vágya teljesül, s félelmetes átalakulás kezdődik, melyben a vonzó fiatalemberről készült portré lesz a lélek változásának tükörképe.

A Dorian Gray arcképéből számos idézet vált szállóigévé, és sokan feldolgozták a művet. Az egyik első adaptációja Az élet királya című film volt 1918-ban – a később horrorfilmek vámpírszerepeiben világhírűvé vált – Lugosi Béla főszereplésével, míg csaknem száz évvel később Ben Barnes, Rebecca Hall és az Oscar-díjas Colin Firth keltették életre a filmvásznon a klasszikus történetet.

Kosztolányi Dezső fordításának most először megjelenő átdolgozott kiadása az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának második kötete.

A Klasszik sorozat bejutott a Szép Magyar Könyv verseny döntőjébe.

 

Lapozzon bele a könyvbe!

A regény első oldalai
Másnap fél egykor Lord Henry Wotton…

Keresés az oldalon
Ezeket nézte meg:
2.250 Ft 1.800 Ft
Kiemelt termékek
2.450 Ft 1.960 Ft
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft
2.950 Ft 2.360 Ft