Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Éjszakai repülés

Ár:
1.850 Ft
1.572 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9786155303760
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
A kis herceg szerzőjétől
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Antoine de Saint-Exupéry nemcsak A kis herceg szerzőjeként ajándékozta meg olvasóit varázslatos élményekkel, a repüléshez kapcsolódó regényei is gondolatokban gazdag klasszikusok. Műveinek jelentős része eredeti szakmájához kapcsolódik: hivatásos pilótaként szolgált a légierőnél, majd az akkor útjukra induló postajáratokon dolgozott. Halála is a repüléshez kötődik: a második világháborúban 1944. július 31-én egy bevetésre indult, repülőgépe azonban soha nem tért vissza. Valószínűleg egy német vadászgép lőtte le Marseille közelében. 

Az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának tizennegyedik kötetében Saint-Exupéry két repülős regénye, A déli futárgép és az Éjszakai repülés szerepel Rónay György fordításában.

„Amit ugyanakkor egészen unikálisnak találok Saint-Exupéryben, az az a mód, ahogyan a leghétköznapibb tudósítás (valljuk be: nem túlzottan csiszolt és eredeti) hangneméből egyszerre zsigeri líraiságba vált. Képei, hasonlatai kivétel nélkül telibe találnak, és amiről elsőre nem tudna meggyőzni az érveivel, pillantok alatt elfogadtatja velünk az igazát.” (Galamb Zoltán: Antoine de Saint-Exupéry: Értelmet az életnek, ekultura.hu)

Olvasói vélemények a kötetről a moly.hu oldalról:

(a két kisregény)  „... nagyrészt igazolták számomra a Saint-Exupéry-re vonatkozó előérzeteimet. Legelsőre azt, hogy mennyire érzékeny ember volt ő. Máskülönben nem írhatta volna meg A kis herceget, főleg nem a világháború közepén, amikor a legtöbb tollforgató hadinaplókat, tudósításokat jegyezgetett a sátorlap alatt melegedve. Nehéz megfogalmazni, miben is nyilvánul meg ez az érzékenység, olvasni kell hozzá a szövegeket: nagyon szépen folynak benne össze az érzelmek, a hangulatok, az idegen tájak, a repülés technikai és szellemi szépsége, minden szónak nagy jelentősége van. ... (Az Éjszakai repülés) a repülés úttörőinek kálváriáját örökíti meg, miközben megosztja befogadójával a nagy dilemmát: hány emberéletet ér meg a haladás? Mindkét sztorira igaz, hogy erőteljes vintage életérzés lengi őket be. Olyan korba kalauzolnak minket, amikor levegőbe emelkedni egzotikus, merész és veszélyes vállalkozás volt, a sivatagi postajáratok lebonyolítása, vagy az óceánátrepülés pedig felért egy hőstettel.” (Ákos_Tóth)

„Csodálatos elejétől a végéig, mint minden, amit írt.” (Chöpp)

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 18.