Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Harc a szalamandrákkal

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.480 Ft
1.985 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
Egy vigyorgó világvége-vízió

Leírás

A szumátriai szigetvilágban tett utazása során Van Toch Kapitány egy különös, emberre emlékeztető állatfajjal találkozott. Akkor még nem sejtette, hogy felfedezése és a szalamandrák képességeinek kiaknázása a világot romba döntő folyamatokat indít el. A Harc a szalamandrákkal sajátos humorú, ironikus utópia, keserű és kíméletlen torzképe a vesztébe rohanó emberiség vakságának.

Karel Čapek vigyorgó világvége-víziója egy ártalmatlannak tűnő új állatfaj felfedezéséről.‟ (Idézet a regényt színpadra alkalmazó Stúdió K Színház ismertetőjéből.)

„Olykor vitatták, hogy legbizarrabb, talán legpesszimistább és legmulatságosabb fantasztikus regénye, a "Harc a szalamandrákkal" vajon a kommunizmus vagy a fasizmus paródiája-e. A szalamandrák felettébb értelmes kétéltűek, tudnak írni, olvasni, ismerik az egyszeregyet, olyan műveltek, mint „az átlagos cseh kispolgárok. – De ezek nem embernek való életet élnek. Kollektívek. És a kollektív mindig ijesztő Čapeknek, akár jobb-, akár baloldalon hirdetik. A szalamandra nem tehet róla, hogy szalamandra, de aki egyszer szalamandra, az nem ember. Ez a mulatságos regény a liberalizmus vészjele a mindent elárasztó, jóhiszemű elállatiasodás ellen. (Hegedűs Géza: Világirodalmi arcképcsarnok)

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Van Toch kapitány furcsán viselkedik

További ajánlatunk

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
Termék címkék: cseh irodalom
Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
4.450 Ft 3.560 Ft
3.450 Ft 2.760 Ft