Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Karácsonyi ajándékötletek 5. – Könyvek testvérednek, barátodnak, barátnődnek, kollégáidnak

Alinea Könyvajánló
2014. 12. 12. 09:07:00

Karácsonyi könyvajánlónkban most azoknak igyekszünk ötleteket adni, akik testvérüknek, barátjuknak, barátnőjüknek, kollégáiknak keresnek ajándékot, s szeretnének könyvet ajándékozni. Néhány lehetséges érdeklődési kör, jellemző tulajdonság, kedvelt időtöltés szerint csoportosítva mutatjuk be a javaslatokat. (Érdemes megnézni a korábbi ajánlókat is, ahol inkább női, majd férfi, majd gyerekeknek, illeteve szülőknek ajánlható ajándékötleteket gyűjtöttünk össze.)

karácsonyi ajándék, könyv, ajándékötlet

A kép forrása: https://spectator.org

Ha az, akinek ajándékot keresel, szereti a klasszikus irodalmat, de nincs ideje vagy türelme a hosszú regényekhez, ajándékozz novellásköteteket: Mark Twain A lóvá tett város vagy Guy de Maupassant Az örökség című válogatáskötetét a Klasszik sorozatból. 

novellák, Maupassant

 

Ha állandóan a Facebookon lóg, és mindennapjainak részleteit a világhálón osztja meg mindenkivel, Ben Elton Vakvilág című regényét, mely egy olyan utópisztikus világba vezet, ahol a „megosztás” elvárás, a magánélet bűn, ahol „nem lehet titkod”. 

Ha érdekli az üzleti élet, szeret inspiráló történeteket olvasni, ajándákozd Márton-Koczó Ildikó könyvét, a Lélekprofitot, mely 52 magyar topvezető történetét taralmazza, és Károlyi László Magyar Termék Nagydíjjal is elismert Üzleti évszakok című könyvét, melyek elgondolkodtató, tanulságos történeteket nyújtanak olvasmányos, könnyed formában.

ajándékkönyv, inspiráló, lélekprofit, történetek tanulságos történetek, üzleti évszakok, Károlyi László, ajándékkönyv
 

 

Ha szereti az országot járni, s kedveli és/vagy szívesen megismerné a magyar borvidékeket: a Magyar borutak című könyvet és a Borkedvelők kézikönyvét, melyek hasznos iránytűként szolgálhatnak a felfedezésekhez. Ideális ajándékok önmagukban, együtt, akár egy palack bor társaságában. 

ajándékkönyv, bor, borkedvelőknek

 

Ha szeret jót, s jól enni, érdekli a gasztronómia, a vendéglátás művészete és tudománya, válaszd a Krúdy Gyula gasztronómiai tárgyú műveiből készült válogatáskötetet, a GasztrohangulatokatHa mindezt régi receptekkel és úri lakomák tapasztalataival is szeretnéd tetézni, tedd mellé Bogos Zsuzsanna Fejedelmi lakomák című kötetét. 

ajándékkönyv, régi ételek, lakomák
 

Az ajánlott könyvek az Alinea Kiadó webáruházában legalább 20 százalékos kiadói kedvezménnyel rendelhetők meg. Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre szintén érvényes a kiadói kedvezmény. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok vásárolhatók 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyak folyamatosan bővülő kínálatával is várjuk az ajándékot keresőket. 

Karácsonyi könyvajánlónkat korábbi részei megtalálhatók az Alinea Könyvesblogon: a feleségeknek, illetve a férjeknek, kedveseknek ajánlott, majd a gyerekeknek, a szülőknek és nagyszülőknek szóló ajándékötletek. A blogon szerzőinkről, könyveinkről, filmes feldolgozásokról is olvashattok érdekességeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog