Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Kecsege savanyú lévvel Simai Kristóf több mint 200 éve lejegyzett receptje szerint

Alinea Gasztro
2016-05-16 12:06:59

 

Kecsege savanyú lévvel, Simai Kristóf több mint 200 éve lejegyzett receptje szerint

 

A kép forrása: http://hobbiszakacs.blog.hu/2016/05/04/alexander_es_a_kecsege

Kecsegét készítettek a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny európai döntőjének résztvevői. A kecsege, melyet 2015-ben az év halának választottak, a régi magyar konyhában nem volt ismeretlen. Bemutatunk egy több mint 200 éves receptet Simai Kristóf XVIII. század végén lejegyzett szakácskönyvéből

Kecsege savanyú lévvel

Ha a kecsegét felbontottad, kerekdedre daraboltad, és hideg vízben kiáztattad, tedd fel sóval, vízzel, halkal főzd meg. Ha megfőtt, szűrd le a levét, tedd tálba szép rendel, tölts reá levet, melyet ekképpen készíthesz: egy lábosba végy írós vajat, bort, kevés borecetet, egy darabka nádmézet, kevés borsot, zsemlyedarát, ’s mindezeket főzd be jól, utoljára egy-két tojás sárgájával ereszd fel, ’s melegen töltsd a halra,’s úgy add fel. (Simai Kristóf: Némely étkek készítési módja. Alinea Kiadó, 2011. 424. recept)

További régi halas ételek receptjei olvashatók ebben a korábbi bejegyzésünkben.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog gasztro
Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
2.450 Ft 1.960 Ft
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft
2.950 Ft 2.360 Ft