Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Magyar nemzeti szakácskönyv

Ár:
3.950 Ft
3.357 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (10)
A XIX. századi magyar gasztronómia meghatározó műve

Leírás

Czifray szakácskönyve majd 200 éves kora ellenére a legkevésbé sem csupán kultúrtörténeti érdekesség, hanem olyan hasznos alapmű a ma háziasszonyának, amelyből gasztronómiai szempontból hihetetlenül gazdag és eddig ismeretlen világ rajzolódik ki. A XIX. századi magyar gasztronómia meghatározó műve. Eredeti receptek, a könnyebb használhatóság érdekében a maihoz igazított helyesírás szerint.

A Magyar nemzeti szakácskönyv a Toplista Gasztronómia magazinban a legjobb szakácskönyvek kategóriában a 2. helyet kapta.

- Magyar Konyha: De mitől magyar ez a konyha?
- Molnár B. Tamás: Attól, hogy mi csináljuk. A konyha olyan, mint egy élőlény, egy organizmus. Állandóan változik. Ha kezünkbe vesszük a közel kétszáz éves Czifray-féle szakácskönyvet, vagy a (nemrég megjelent) Németh Zsuzsána-félét, akkor azt látjuk, hogy történelmi léptékkel mérve igen rövid idővel igen nagyot változott a magyar konyha.‟ 
(Magyar Konyha magazin)

A szerző és könyve tiszteletére rendezi meg a Magyar Gasztronómiai Egyesület szakácsok számára a Czifray-versenykurzust.

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Előszó
VII. Cikkely: Gyümölcsételek

További ajánlatunk

Vélemények

5.00
10 értékelés
5
(10)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 05. 09.
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 19.
Először is gratulálok ahhoz a nemes törekvéshez, amelynek következményeként legyártásra kerültek a régi idők ízeinek felelevenítéséhez szükséges könyvek!

Nem véletlenül rendeltem Simai Kristóf, Czifray István, Németh Zsuzsána, Zilahy Ágnes által írt, és – az előszó aláírása szerint, „Egy székely asszony” által jegyzett, „Erdélyi konyha” című könyv – példányiból (összességében több mint egy tucatot).

Egy könyv mindig „időt álló” értékes ajándék – főképpen a benne leírt információk, és tudás miatt –, ezért lepem meg szeretteimet a fentiekben felsorolt kiadványaik példányaival.

Már csak a bennük lévő tudás miatt is érdemes az állagukra (külső megjelenés) nagyobb gondot fordítani, mert az általam megrendelt gasztronómiai (szakács-) könyvek, a megjelenésük óta igen csak megsínylették a tárolásuk körülményeit (sarkok megtörése, a lapok éleinek porosodásából adódó megsárgulások, stb.).
Kár értük!

Egyébként „GRATULÁLOK!”, csupa nagybetűvel.

Budapest, 2019. december 19.

Tisztelettel:
Galkó István
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 30.
Szép kivitelű könyv, használható receptekkel, tökéletesajándék
| 5 / 5 csillag!
2019. 11. 27.
| 5 / 5 csillag!
2019. 10. 31.
Remek kiadás....
| 5 / 5 csillag!
2019. 09. 11.
A könyvvel teljes mértékben elégedett vagyok,nagyszerű,hogy egy ilyen régi szakácskönyvet újra kiadtak.Különösen hasznosnak tartom Czifray előszavában a háziasszonyoknak címzett üzenetét.A magyar konyha gazdagságát és a kommunizmusban ránk erőltetett ál magyar konyhát összehasonlíthatjuk e remekmű segítségével.

Mint gyakorló háziasszony köszönöm a kiadónak,hogy kezembe foghatom ezt a könyvet.Gratulálok!
| 5 / 5 csillag!
2019. 07. 15.
Nagyon szép és hasznos könyv, a régies nyelvezete és az illusztrációk hiánya ellenére is jó leírást ad a régi receptekről.
| 5 / 5 csillag!
2019. 02. 26.
Gyűjtöm a szakácskönyveket, amik most egy nagyon értékes darabbal bővültek. Különösen tetszik a receptekben, hogy az összetevők arányában rendkívül tág teret hagy a "szakács" fantáziájának és leleményességének. Kezdőknek ezért nem nagyon merném ajánlani.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 13.
Nagyon tetszik a könyv.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 09.