Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Némely étkek készítési módja

Ár:
3.950 Ft
3.357 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (4)
Itt találkozhatunk először kukoricás recepttel, itt olvasható a paprika és a paradicsom használatának első feljegyzése is.

Leírás

A neves drámaíró, Simai Kristóf csaknem 220 éve egy szakácskönyv írásába fogott – ami azonban sohasem jelent meg. A kézirat szerencsére fennmaradt, és a szerző szándékát beteljesítve most megjelenik. Igazi gasztrotörténeti érdekességről van szó: itt találkozhatunk először kukoricás recepttel, itt olvasható a paprika és a paradicsom használatának első feljegyzése is.

... egy rendkívüli történeti anyag ... mindenkinek csak ajánlani tudjuk ...

Molnár B. Tamás és Bittera Dóra, Bűvös szakács blog


Említhetnénk a piarista szerzetes, nyelvész, tanár, akadémikus, drámaíró-fordító Simai Kristófot. Nagy név a magyar irodalomban... És nagy név a magyar gasztronómiában is. Hosszú élete végén Körmöcbányán vetette papírra szakácskönyvét, mely két évszázadon át kéziratban maradt, csak pár éve adták ki. Ez a munka a híd a középkori magyar konyha és a nagyjából a XIX. század második negyedében lejátszódó »paprikabumm« között." 

Cserna-Szabó András a Magyar Konyha 2014 januári-februári számában

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Előbeszéd
Bévezetés

Vastag étkek
Tortáták
Utószó

További ajánlatunk

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 19.
Először is gratulálok ahhoz a nemes törekvéshez, amelynek következményeként legyártásra kerültek a régi idők ízeinek felelevenítéséhez szükséges könyvek!

Nem véletlenül rendeltem Simai Kristóf, Czifray István, Németh Zsuzsána, Zilahy Ágnes által írt, és – az előszó aláírása szerint, „Egy székely asszony” által jegyzett, „Erdélyi konyha” című könyv – példányiból (összességében több mint egy tucatot).

Egy könyv mindig „időt álló” értékes ajándék – főképpen a benne leírt információk, és tudás miatt –, ezért lepem meg szeretteimet a fentiekben felsorolt kiadványaik példányaival.

Már csak a bennük lévő tudás miatt is érdemes az állagukra (külső megjelenés) nagyobb gondot fordítani, mert az általam megrendelt gasztronómiai (szakács-) könyvek, a megjelenésük óta igen csak megsínylették a tárolásuk körülményeit (sarkok megtörése, a lapok éleinek porosodásából adódó megsárgulások, stb.).
Kár értük!

Egyébként „GRATULÁLOK!”, csupa nagybetűvel.

Budapest, 2019. december 19.

Tisztelettel:
Galkó István
| 5 / 5 csillag!
2019. 05. 25.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 09.
| 5 / 5 csillag!
2018. 02. 05.
Tetszik a sorozat, elolvasás után bővebben tudok nyilatkozni.