Fejedelmi lakomák
| Alcím | Régi magyar étkek |
| Szerző | Bogos Zsuzsanna |
| Oldalszám: | 192 |
| Kötés típusa: | Füles kartonált |
| ISBN/vonalkód: | 9789639659964 |
| Átlagos értékelés: |
(1)
|
| Ízelítő a magyar konyha múltjából | |
|
|
|
| Elérhetőség: | Raktáron |
Leírás
A főúri udvarok varázslatos konyhájába léphetünk be, s fejedelmi lakomák részesei lehetünk Bogos Zsuzsanna könyvét olvasva. Kappan mézelt tésztával, narancslével locsolt menyhalmáj, sült császármadár, mandulás pávasült, fánk gyümölcsös lével, fügetorta, birslekvár – ez is a magyar konyha része volt egykor. Négyszáz éve a paprika helyett zöldfűszereket használtak, gyümölcsös mártással kínálták a húsokat, kóstolták a hattyút, sőt a teknősbékából is ételt készítettek. A böjti napokat sokféle hallal, zöldséges ételekkel, aszalt gyümölcsökkel vészelték át. A Fejedelmi lakomákat olvasva ízelítőt kapunk a magyar konyha múltjából, és ha kedvünk tartja, akkor a régi receptek alapján ki is próbálhatjuk, hogy mit ettek elődeink.
Lapozzon bele a könyvbe!
Tartalom
Gasztronómiai időutazás
A hattyú és egyéb különlegességek
Fényes liktáriumok és más édességek
Vélemények

Tökéletes!!!
