Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Hódító közgazdaságtan

Ár:
3.950 Ft
2.765 Ft
Kiadói kedvezmény: 30%
ISBN/vonalkód: 9789639659353
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Kevin M. Murphy elemző közgazdászként számos, a mindennapjainkat is erősen érintő kérdés megértéséhez járult hozzá közgazdaságilag megalapozott, ugyanakkor szellemes magyarázatokkal. Murphy az úgynevezett "chicagói gondolkodásmód" jeles képviselője, szívesen foglalkozik olyan területek racionális, közgazdasági vizsgálatával és modellezésével is, amelyek túlmutatnak a hagyományos közgazdaságtan látókörén. Példa erre a különböző szenvedélybetegségek vagy éppen az élet értékének a vizsgálata. Fő szakterülete a munkagazdaságtan, s egyik érdeme, hogy ő adott elsőként magyarázatot a munkaerő képzettségéhez kapcsolódó béregyenlőtlenségek növekedésére.

Murphy 1997-ben elnyerte a John Bates Clark-díjat, amely a közgazdasági Nobel-díj után a legelismertebb megtiszteltetés. Sokszínű, egyben gondolkodásra ösztönző – s vélhetően a magyarországi gazdasági problémák gyökereinek megértéséhez is hozzásegítő – munkássága késztette arra a Rajk László Szakkollégiumot, hogy Neumann János-díjjal tüntesse ki a professzort. Ennek kapcsán készült műveiből ez a válogatáskötet.

Lapozzon bele a könyvbe!

Copyright oldal
Tartalom
Előszó
Meggyőzés a politikában
A reklám hasznosságának vagy károsságának egyszerű elmélete

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 05.