Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Az elveszett lélegzet

Ár:
1.850 Ft
1.572 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9786155303494
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)

Poe a modern krimi atyja

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Edgar Allan Poe a modern krimi atyja, a klasszikus rémtörténetek, misztikus elbeszélések mestere. Írásai a mai olvasók számára éppúgy izgalmasak, mint születésük idején, több mint 150 évvel ezelőtt. Az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának hatodik tagjaként megjelent, A fekete macska című Poe-kötet sikere után most újabb válogatást adunk közre a szerző legnépszerűbb műveiből.

Az elveszett lélegzet című kötetben a címadó elbeszélés mellett többek között A perverzió démona, Az Usher-ház pusztulása, a Beszélgetés egy múmiával című novellák és a szerző legismertebb verse, A holló is olvasható. A kötetben szereplő műveket Babits Mihály, Pásztor Árpád és Tóth Árpád fordították.

A legnotóriusabb balszerencsét is legyőzi végül a bölcsesség fáradhatatlan bátorsága – mint ahogy a legmakacsabb vár is megadja magát, ha az ostromló ébersége nem ismer lankadást.” (Az elveszett lélegzet című novella kezdőmondata, Babits Mihály fordítása)

Rémület és végzet végigdübörög minden évszázadon. Miért nevezzem meg hát az időt, amelyben megtörtént, amit most elmondok? Elég csak annyit megemlíteni, hogyv akkor történt, amikor Magyarországon, ha csak titokban is, hittek a lélekvándorlás tanaiban. Hogy ez a tan lehetséges vagy lehetetlen-e, arról most nem akarok szólni. De annyit ki kell jelentenem, hogy hitetlenségünk nagyrészt abból a forrásból fakad, amelyet La Bruyère is úgy emleget, mint boldogtalanságunk okát. Abból, hogy nem tudunk egyedül lenni.” (A Metzengerstein című novella kezdőmondata, Pásztor Árpád fordítása)

Egyszer egy bús éjféltájon, míg borongtam zsongva, fájón,
S furcsa könyvek altatgattak, holt mesékből vén bazár,
Lankadt főm már le-ledobbant, mikor ím valami koppant,
Künn az ajtón, mintha roppant halkan roppanna a zár.
„Vendég lesz az”, így tünődtem, „azért roppan künn a zár,
Az lesz, más ki lenne már?”

(A holló című vers első versszaka, Tóth Árpád fordítása)

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Az elveszett lélegzet
Metzengerstein
Ligeia
A holló  
Tartalom

Youtube videók

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 07.
| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 22.