Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Büszkeség és balítélet

Ár:
3.450 Ft
2.760 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
ISBN/vonalkód: 9786155669507
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)

Új magyar fordításban 

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Két évszázados népszerűség

A Büszkeség és balítélet népszerűsége két évszázada töretlen. Jane Austen legismertebb regénye nemzedékek kedvence, egy méltán szerethető könyv. Vagyonos férjre vadászó lányos családok, jómódú feleséget kereső vagyontalan, rangban hozzájuk illő asszonyt kereső vagyonos fiatalemberek s a házasságokat befolyásolni akaró rokonok történetét követhetjük nyomon a XIX. század eleji Angliában. Jane Austen éleslátóan, könyörtelen iróniával ábrázolja a szereplőket, kifinomult történetszövése és humora kíséri végig a cselekményt.

Klasszikus szöveg, új fordítás

Akik most találkoznak először a Büszkeség és balítélettel, végigizgulhatják, hogy az ötgyermekes Bennet család (és szomszédaik) hány leánya talál férjet, s a házasságokban mennyire egyeztethető össze az (anyagi) boldogulás és a (személyes) boldogság. Akik pedig már ismerik a történetet, azok a korábbi, esetenként akár avittasnak is tűnő szöveg helyett most új fordításban élvezhetik újra a jellegzetes, megmosolyogtató karaktereket és élethelyzeteket, melyek a mai kor olvasójának sem idegenek. Minden fordítás idővel avul, ezért érdemes lehet a klasszikus műveket is újrafordítani. Könyvünk Jane Austen regénye első megjelenése 200. évfordulója alkalmából Weisz Böbe új magyar fordításában jelent meg. (A legújabb, 2001-es kiadás már füles borítóval jelent meg.)

„Ami Austenre elsősorban jellemző, az illúziótlansága. Egy olyan korban, amely kedvtelve fordul a pompázóhoz és hazughoz, csupa egyszerűség és őszinteség. Illúziótlansága könnyen tehetné keserűvé, de a keserűségtől megóvja humora…” (Szobotka Tibor)

„A klasszikus regényt feszes szerkesztése, szellemes dialógusai, pompás pszichológiája és írónőjének csillogó okossága teszik ma is élvezetes olvasmánnyá.” (Legeza Ilona)

„Jane Austen aprólékos és minden szentimentalizmustól mentes realizmusával egyedül áll a romantikus ködök és tornyok világában, mint a lélektani regény angol képviselője.” (Szerb Antal)

Nézze meg a Büszkeség és balítéletből vett idézetekkel díszített bögréket is!


Lapozzon bele a könyvbe! (A könyv néhány oldalának letöltése pdf-ben)

A regény első oldalai

További ajánlatunk

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 01. 27.
Örök darab.