Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Valódi magyar szakácskönyv

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.950 Ft
2.360 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%

„Semmit sem szeretek, ami nem eredeti, semmi sem lelkesít, ami nem hazai.”

Leírás

Zilahy Ágnes író, szerkesztő és nem utolsósorban háziasszony volt. Teleky Sándor gróf – Petőfi barátja, emigrációja idején jeles gasztronómussá lett hajdani 1848-as honvédtiszt – javaslatára kezdett szakácskönyvírásba. Az akkoriban kapható néhány, külföldi művekből fordított és összeollózott kötet helyett egy olyan könyvet akart írni, amelynek minden receptjét saját maga is elkészítette. Olyan szakácskönyvet, amely a hagyományos magyar konyhakultúrát foglalja össze. Világos, részletes receptleírásaival az volt a célja, hogy az is „főzhessen belőle egy ebédet, akinek soha főzőkanál nem volt a kezében”.

A könyv szerkesztése során arra törekedtünk, hogy egy ma is használható szakácskönyv kerüljön az olvasók kezébe. Megtartottuk az eredeti nyelvezetet, de a helyesírást a maihoz igazítottuk a könnyebb olvashatóság érdekében. A régies vagy tájnyelvi szavak megértését pedig egy szótár segíti. A Valódi magyar szakácskönyv az Alinea Kiadó régi szakácskönyveket bemutató sorozatában jelenik meg, ugyanúgy, mint Cziffray István Magyar Nemzeti Szakácskönyve, Németh Zsuzsána Magyar szakácskönyve, Simai Kristóf Körmöcbányán lejegyzett XVIII. század végi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadása és az Erdélyi konyha – Kolozsvári szakácskönyv című műve.

Rendkívül változatos élettapasztalat után írtam le e szakácskönyvet, kizárólag a saját emlékezetemből összeszedve. Nincsen e könyvben egyetlen étel sem, melyet magam – legalább párszor – el ne készítettem volna. ... Én gazdag földbirtokos családból származtam, gazdasszonyságom alapját hazulról szereztem. Később mint katonatisztné bejártam az ország majd minden vidékét; mindenütt megtanultam, ami jót és takarékosat csak észlelhettem. Szenvedélyes főzőné létemre gyönyörűséggel és rögtön megkészítettem a nekem tetsző ételeket. – Így gyűlt fel évek során át az én szakácsnői tudásom.(Részlet az előszóból)
 

Lapozzon bele a könyvbe! (A könyv néhány oldalának letöltése pdf-ben.)

Előszó
Levesek
Utószó

További ajánlatunk

Vélemények

| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 11.

| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 09.

Nagyon jó kis szakàcsköny. Karàcsonyi ajàndékba vettem egy olyan ismerősömnek, akinek a hobbija a főzès. Nagyon örült Neki a könyv különlegessège miatt, ahogy règen főztek igazi klasszikusok.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 09.

| 5 / 5 csillag!
2018. 12. 16.

Arégi szakácskönyveknél nincs jobb, akkor még tudtak rendes, ízes ételeket főzni.
| 5 / 5 csillag!
2018. 11. 08.

Ajándékba vettem, nekem már egy példányban megvan. Nagyon szeretem, visszaköszönnek azok az ételek, amelyeket még anyukám és nagymamám főzött. Imádom és nagy becsben tartom.
| 5 / 5 csillag!
2018. 06. 18.

A könyv remek, köszönet érte!
| 4 / 5 csillag!
2018. 04. 28.

Tetszett a könyv, örülök, hogy elolvashattam hasznos tanácsokra leltem.
Írja meg a véleményét!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
4.950 Ft 4.455 Ft
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft