Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Egy ritka dedikált kötetért 345 ezer forintot adtak

Egy ritka dedikált kötetért 345 ezret adtak

Krúdy Gyula inkább írt, mint aláírt

A sokat író, de meglepően keveset dedikáló Krúdy Gyula egyik művéért hosszas licit után 345 ezer forintot adtak, ezzel az aukció legsikeresebb tétele lett az Őszi utazások a vörös postakocsin.

Krúdy Gyula az egyik legtermékenyebb magyar író, újságíró volt. Több ezer művét tartják nyilván, és bár már elkezdték kiadni a "Krúdy-összest", de hosszú évek alatt nem sikerült a végére érni. Ezzel szemben alig néhány tucat dedikációja ismert, az Őszi utazások a vörös postakocsinak pedig mindössze négy. Ezek egyike, Lenkey Gusztáv írónak, újságírónak dedikált kötet került most kalapács alá az antikvarium.hu-n, a 7. dedikált könyvek aukcióján. A több mint 200 árverési tétel közül ez érte el a legmagasabb árat: 300 ezer forint lett a leütési ár, amin felül még 15% árverési jutalékot kellett fizetni, így összesen 345 ezer forintjába került a könyv a sikeres árverezőnek. Összesen 90 licit érkezett a könyvre -- e cikk írója is licitált, de jóval a leütési ár alatt kiesett. 

Az elmúlt bő 100 évben több kiadónál is megjelentek Krúdy Gyula művei, többek között az Alinea Kiadónál is. A hatalmas életmű lehetőséget adott arra, hogy egy-egy témakör köré gyűjtsük a műveket. Így olyan könyvek születhettek, amelyek ebben a formában korábban soha nem jelentek meg. Bízunk abban, hogy a válogatásokkal új értéket teremthettünk, és több olvasó kezébe adhattuk Krúdy Gyula műveit.

Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft
2.950 Ft
3.950 Ft 3.160 Ft