Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Egy ritka dedikált Krúdy-kötetért 345 ezer forintot adtak

A sokat író, de meglepően keveset dedikáló Krúdy Gyula egyik művéért hosszas licit után 345 ezer forintot adtak, ezzel az aukció legsikeresebb tétele lett az Őszi utazások a vörös postakocsin.

Krúdy Gyula az egyik legtermékenyebb magyar író, újságíró volt. Több ezer művét tartják nyilván, és bár már elkezdték kiadni a "Krúdy-összest", de hosszú évek alatt nem sikerült a végére érni. Ezzel szemben alig néhány tucat dedikációja ismert, az Őszi utazások a vörös postakocsinak pedig mindössze négy. Ezek egyike, Lenkey Gusztáv írónak, újságírónak dedikált kötet került most kalapács alá az antikvarium.hu-n, a 7. dedikált könyvek aukcióján. A több mint 200 árverési tétel közül ez érte el a legmagasabb árat: 300 ezer forint lett a leütési ár, amin felül még 15% árverési jutalékot kellett fizetni, így összesen 345 ezer forintjába került a könyv a sikeres árverezőnek. Összesen 90 licit érkezett a könyvre -- e cikk írója is licitált, de jóval a leütési ár alatt kiesett. 

Az elmúlt bő 100 évben több kiadónál is megjelentek Krúdy Gyula művei, többek között az Alinea Kiadónál is. A hatalmas életmű lehetőséget adott arra, hogy egy-egy témakör köré gyűjtsük a műveket. Így olyan könyvek születhettek, amelyek ebben a formában korábban soha nem jelentek meg. Bízunk abban, hogy a válogatásokkal új értéket teremthettünk, és több olvasó kezébe adhattuk Krúdy Gyula műveit.