Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   
Ön itt jár: > >

Rólunk

Az Alinea Kiadó 2000-ben alakult. Gazdasági, üzleti szakkönyvek kiadása mellett kínálatunkban a kezdetektől szerepelnek a gasztronómia és a borkultúra témakörébe tartozó könyvek is, később a szépirodalom szerepe is jelentőssé vált.

A „Pénz, gazdaság, üzlet témakörben tőzsdei és befektetési témájú nemzetközi bestsellerek magyar kiadásai (köztük Michael Lewis sikerkönyvei és a 2013-ban közgazdasági Nobel-díjas Robert J. Shiller Tőzsdemámor c. könyve) mellett több kiadást megért hazai pénzügyi, befektetési könyvek is szerepelnek kínálatunkban. 2001-ben indított Üzleti Szakkönyvtár sorozatunkban gazdálkodási, menedzsment témájú kötetek, a Herbert Simon-díjas és a Neumann János-díjas szerzők sorozataiban az üzleti tudományok, illetve a közgazdaságtan nemzetközileg is elismert szakembereinek írásaiból készült válogatások jelennek meg.

Gasztronómiai kínálatunkban a borkultúrához kapcsolódó, a hazai borvidékeket, borutakat bemutató kötetek mellett régi magyar szakácskönyvek (pl. Simai Kristóf XVIII. századi kéziratos szakácskönyvének első nyomtatott kiadása és a Czifray-szakácskönyv új kiadása) és mai gasztronómiai könyvek is szerepelnek. Kiadtuk François Chartier gasztronómiai szakértő a borok és ételek párosításával foglalkozó könyvét, és a sikeres hazai gasztroblogger, Vrábel Krisztina két szakácskönyvét is, melyek közül a Főzd magad! a Szép Magyar Könyv versenyen elnyerte a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése oklevelét is.

Szépirodalmi kínálatunk meghatározó könyvsorozatai:

  • Klasszik sorozatunkban külföldi klasszikus művek újrafordításai, illetve korábbi fordításainak szerkesztett, felújított változatai jelennek meg, a sorozat, indulása évében bejutott a Szép Magyar Könyv verseny döntőjébe.
  • Cseh klasszikusok sorozatunkban Karel Čapek novellái és regényei, Jan Neruda prágai elbeszélései jelentek meg.
  • Szilvási Lajos sorozatunk a szerző halála után 12 évvel, addig kiadatlan, kéziratként lappangó művével, A vincellérrel indult. Ezt követően a kiadó újra megjelentette a regénysorozat korábban már megjelent három kötetét (A bojnyik, A jackman, A kísértet) és Szilvási Lajos más, már csak nagyon nehezen megszerezhető műveit is.
  • Krúdy Gyula műveiből első válogatáskötetünket az író születésének 135., halálának 80. évfordulójára készítettük, a sorozatban eddig négy kötet jelent meg: a gasztronómiai témájú (Gasztrohangulatok), majd a fővároshoz kapcsolódó (Pest-budai hangulatok) Krúdy-írásokból összeállított köteteket a Régi Magyarország, majd A nő varázsa című tematikus válogatások követték.

Kínálatunkban könyvekhez kapcsolódó ajándéktárgyak is szerepelnek. Elsőként Jane Austen Büszkeség és balítélet című közkedvelt regényének új fordításban megjelent, 200 éves jubileumi kiadásához készítettünk a könyvből vett idézetekkel feliratozott bögréket.

Válogassanak kedvükre könyveink közül! Jó olvasást, kellemes időtöltést kívánunk!

Golubeff Lóránt
ügyvezető igazgató

 

Cégadatok:

Cégnév: Alinea Fontes Kiadó Bt.
Székhely: 1016 Budapest Naphegy u. 19.
Mail: alinea@alinea.hu
Telefon: (20) 9724351 
Adószám: 20935519241

 

 

Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft
2.950 Ft
3.950 Ft 3.160 Ft