Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Dorian Gray arcképe

Ár:
2.250 Ft
1.912 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Oscar Wilde a Dorian Gray arcképével vált ismertté és elismertté.

Leírás

Oscar Wilde e regényével vált ismertté és elismertté, egyesek szemében a kor botrányírójává. A címszereplő Dorian Gray: ártatlan, irigyelt szépségű fiatalember, akit újdonsült barátja eltérít addigi életétől, bevezeti a társasági élet önző, élvhajhász világába. A szépségére ráébredő Dorian az örök fiatalságért a lelkét is eladná. Vágya teljesül, s félelmetes átalakulás kezdődik, melyben a vonzó fiatalemberről készült portré lesz a lélek változásának tükörképe.

A Dorian Gray arcképéből számos idézet vált szállóigévé, és sokan feldolgozták a művet. Az egyik első adaptációja Az élet királya című film volt 1918-ban – a később horrorfilmek vámpírszerepeiben világhírűvé vált – Lugosi Béla főszereplésével, míg csaknem száz évvel később Ben Barnes, Rebecca Hall és az Oscar-díjas Colin Firth keltették életre a filmvásznon a klasszikus történetet.

Kosztolányi Dezső fordításának most először megjelenő átdolgozott kiadása az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának második kötete.

A Klasszik sorozat bejutott a Szép Magyar Könyv verseny döntőjébe.

 

Kapcsolódó blogbejegyzések:

Egy remek találkozás: Dan Stevens és Dorian Gray arcképe

Oscar Wilde és a Dorian Gray arcképe (A regény története, filmadaptációk, szállóigék)

 

Lapozzon bele a könyvbe!

A regény első oldalai
Másnap fél egykor Lord Henry Wotton…

További ajánlatunk

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 18.
Lebilincselő olvasmány. Az Alinea Kiadó volt az egyetlen az egész országban, akinél meg lehet venni ezt a könyvet 2020-ban!
A kiszállítás gyors, pontos volt.
Meg vagyok elégedve a könyvvel és a kiadóval.

| 5 / 5 csillag!
2020. 03. 22.