Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Vakvilág

Ár:
2.950 Ft
2.360 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
ISBN/vonalkód: 9789639659667
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Ha azt hiszed, hogy érted a világot, amelyben élünk, akkor ideje átgondolnod.
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Könyv a vakhitről. Ben Elton provokatív utópiája Orwell világát idézi a Facebook korában. Egyszerre humoros és dermesztő.

Képzelj el egy világot, ahol mindenki mindent tud mindenkiről. Ahol a megosztás mindenekfeletti érték, és a magánélet veszélyes perverziónak számít. A vakhit és a tudatlanság legsötétebb világát, ahol a kizárólagos szórakozás a szex és a mások életében való vájkálás. Ahol a magánszféra bűn. Itt nem lehet titkod!

Traffordnak viszont voltak titkai. Vágyott arra, hogy megtartson valamit saját magának, mert semmi sem lehet nagyszerűbb, merészebb, eredetibb és veszélyesebben erotikus, mint a titkok. A maga korlátozott lehetőségeivel szembefordult a rendszerrel. De győzhet-e a vakhit világában az értelem?

Ben Elton volt stand-up komikus, számos bestseller szerzője, egyben sikeres forgatókönyvíró (Fekete Vipera, Dilizsaruk, Mr. Bean), sajátos humora és irónia jellemzi írásait.

Olvasói vélemények a Vakvilágról:

... valami furcsa keveréke volt az 1984 és a Fahrenhet 451 egyáltalán nem derűs világának, beleültetve a XXII.(?) század, világméretű áradás súlytotta, teljes mértékben digitalizálódott világába." (Stendhal véleménye a moly.hu-n)

Címke szerint disztópia, én viszont végig úgy éreztem, valamelyest jelen világunkról, életünkről szól, tükröt tart elénk. ... Át van itatva (finom, nekem biztosan nagyon tetsző) humorral, ez is. Ha viszont ezeket félretesszük, elég reménytelen képet mutat. ... az ember gyomra görcsben van tőle, de főként azért, mert annyira húsba vágóan őszinte, szókimondó, hogy fáj olvasni. Mégis, úgy gondolom, mindenkinek kellene. Ha másért nem, legalább azért, hogy gondolatokat ébresszen.” (Leliana véleménye a moly.hu-n)

Ajánlom a regényt mindenkinek, aki azt akarja, hogy az álla a padlót súrolja! Maguk a szereplők, a történeteik és a viszonyulásuk a többiekhez… minden zseniálisan ki van találva és meg van írva! (hagyjatokolvasok.blogspot.com)

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Copyright oldal
2. fejezet

6. fejezet
11. fejezet

 

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 07. 03.
| 5 / 5 csillag!
2020. 07. 07.