Az ízek harmóniája
Ár:
4.950 Ft
Alcím | Ételek és borok párosításának művészete és tudománya |
Szerző | François Chartier |
Fordító | Hajós Katalin, Hollósi Szonja |
Oldalszám: | 216 |
Kötés típusa: | füles kartonált |
ISBN/vonalkód: | 9789639659742 |
Átlagos értékelés: | (1) |
Chartier felfedi a hosszú ideje félreismert élelmiszerek, alapanyagok, borok és különféle italok számos titkát. | |
|
|
Elérhetőség: | Jelenleg nem rendelhető |
Leírás
Milyen kapcsolat van az eper és az ananász között? A menta és a sauvignon blanc vagy a tölgyfa hordó és a grillezett vörös húsok között? A neves szakácsokkal dolgozó szerző az élelmiszerek összetevői és a borok közötti kapcsolatok szenvedélyes kutatója több mint két évtizede. Könyvében az olvasóknak is megmutatja a harmóniateremtés trükkjeit. Az ízek harmóniája Ferran Adriànak, a világ legjobb éttermének választott elBulli séfjének előszavával jelent meg.
„Ebben a könyvben, amely alapjaiban változtatja meg a konyhaművészetet, François Chartier felfedi a hosszú ideje félreismert élelmiszerek, alapanyagok, borok és különféle italok számos titkát.‟
Phd Martin Loignon, a molekuláris biológia doktora
„François nagyon szigorú munkamódszert követ. Alaposan ismeri a borok világát, egy olyan világot, mely messze túlmutat önmagán, és ez az, amiért őt tekinthetjük az ízek első számú szakértőjének.‟
Juli Soler és Ferran Adrià, elBulli étterem
„Borokért és ételekért rajongó pasiknak szerintem nincs ennél jobb karácsonyi ajándék!‟
Vrábel Krisztina, http://fozzunkolaszul.blogspot.com/
Lapozzon bele a könyvbe!
Vélemények
1 értékelés
Írja meg véleményét!
Ágnes
|
2020. 07. 07.
Igényes kivitel, remek ötletek a harmonikus ízkombinációkhoz.