Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Sikerrel a tőzsdén

Ár:
3.450 Ft
ISBN/vonalkód: 9789639659148
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető

Leírás

Ha egyetlen részvényt kerülhetnék csak el, akkor az a legfelkapottabb részvény lenne a legdivatosabb iparágban. Azt, amelyik a legkedvezőb hírverést kapja, amelyikről minden befektető hall, amikor a kollégáival a munkahelyére autózik vagy az elővárosi vonaton ül, s mintegy engedve a társadalmi nyomásnak, gyakran meg is vásárol.

„A Sikerrel a tőzsdén az egyik legalaposabb munka, amely a hosszú távú befektetőket a megfelelő részvények kiválasztásában, vételük és eladásuk időzítésében segíti.‟

Fellegi Tamás,
a Bárki lehet tőzsdés című könyv szerzője

Ha pénzügy szakos diákoknak azt a feladatot adjuk, hogy folytassák a következő felsorolást: Benjamin Graham, David Dodd, Warren Buffett ... A megoldás, ami minden – kicsit is a befektetések világával barátkozó – diáknak eszébe jut, Peter Lynch, a világ legnagyobb aktívan kezelt befektetési alapjának, a Magellánnak a legendás befektetési alapkezelője. Lynch ahhoz a patinás értékcentrikus befektetési közösséghez tartozik, amelyet a huszadik században a fenti nevek tettek közismertté és méltán sikeressé. Egy-két évig bárki lehet nagyon eredményes befektető, de évtizedeken keresztül kimagasló eredményeket elérő portfóliókezelőről nem sokról tudunk. Peter Lynch kétségkívül ebbe az elit klubba tartozik és mint azt már a hozzá hasonló embereknél megszoktuk, pénzügyi tehetségéhez, tapasztalatához szórakoztató, közérthető és – hadd következzen itt egy talán meglepő kifejezés – humanista írói képesség tartozik. A tehetségek ilyen kombinációja miatt úgy gondolom, minden értékcentrikus olvasó számára egyértelmű lesz, hogy a könyv megvétele és elolvasása az egyik legjobb befektetése lehet mindenkinek, aki pénzzel foglalkozik vagy csak kicsit többet akar megérteni a világ működéséből.

Jaksity György,
A pénz természete című könyv szerzője,

a Concorde Értékpapír Zrt.
ügyvezető igazgatója

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Bevezetés: A laikus pénz előnye
8. A tökéletes részvény. Micsoda üzlet!

További ajánlatunk

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!
| 0 / 5 csillag!
2019. 07. 22.