Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Edgar Allan Poe születésnapjára

Alinea Klasszik
2016. 01. 18. 10:12:18

A detektívtörténetek atyjának is nevezett Edgar Allan Poe 207 éve, 1809. január 19-én született. Az Alinea kiadónál két válogatáskötet (A fekete macska, Az elveszett lélegzet) jelent meg a novelláiból, Rendkívüli történetek címmel pedig nemrég mutattak be egy műveit feldolgozó animációs filmet.

A film Edgar Allan Poe öt elbeszélésnek különböző stílusú adaptációiója: Az Usher-ház vége (mesélő: Christopher Lee), Az áruló szív (mesélő: Lugosi Béla), Monsieur Valdemar kóresete tényszerű megvilágításban (mesélő: Julian Sands), A kút és az inga (mesélő: Guillermo del Toro), A vörös halál álarca (Roger Corman megszólalásával). 

 „Igazi animációs stílusbravúr: a mesélők és történetek hangulatának megfelelően klasszikusfekete-fehér gótikus rémtörténet, számítógépes animáció, stilizált fotó-realista darab, és képregény-adaptációra emlékeztető feldolgozás is megtalálható közöttük. (port.hu).

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog klasszik