Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Alinea könyvesblog

Érdekességek, további információk könyveinkről, szerzőinkről. Fedezze fel könyveinket!

2023. 08. 21. 08:05:28

Most minden vevőnket megajándékozzuk a Mielőtt a dugót kihúzná - Kézikönyv borkedvelőknek című könyvvel is, melyben bor- és gasztronómiai szakértők, Fabók Mihály (a Gundel Étterem sommelier-je, Örökös Magyar Sommelier Bajnok), Garamvári Vencel (Az Év Bortermelője díj nyertese), Sztanev Bertalan (borszakértő) vezetnek a borok világába, T. dr. Bereczki Ibolya és Frank Júlia jóvoltából pedig borkorcsolyának kiváló pogácsarecepteket is kapunk. Az ajándék bármelyik könyv vásárlása esetén jár.

 

 

2022. 05. 15. 12:19:42 Alinea Gasztro
 

citromfagylalt, régi fagylalt recept

Jólesne egy citromfagylalt? Vagy inkább egy pohár bor? Mostantól nem kell választani: megmutatjuk Simai Kristóf 1795-ös fagylaltreceptjeit, melyek borral készültek. Tovább>>>

2023. 06. 19. 11:40:00

A webáruházak nagy része lehetőséget biztosít az általa árusított termékek értékelésére. Ez segítheti a vásárlást mérlegelő (reménybeli) vásárlókat. Azért, hogy mindez korrekten történjen, egy jogszabálymódosítás (2008. évi XLVII törvény 7.§ 8.) előírja, hogy az értékelés részleteiről tájékoztatni kell a fogyasztót. Ennek megfelelően az Alinea Kiadó is módosította a szerződési feltételeket: 

A webáruházban lehetőség van az egyes termékeket véleményezni. Mivel a kínálatunk nagy része a legtöbb könyvkereskedőnél is kapható, ezért a véleményezésnek nem előfeltétele, hogy a véleményező nálunk vásárolja meg a termékeket, megteheti ezt bármely más kereskedőnél (akár hagyományos könyvesboltban, akár más webáruházban), de megalapozott lehet a véleménye ajándékba kapott, kölcsön kapott vagy könyvtárból kikölcsönzött könyvekről is. Nyilvánvalóan nem tudjuk garantálni, hogy csak olyan személy mondjon véleményt, aki elolvasta az egész könyvet.

2022. 06. 04. 11:51:02
A rendelés időpontjában érvényes aktuális árak a webáruházban a termékek mellett láthatók. Áraink bruttó árak, az áfát tartalmazzák, de nem tartalmazzák a szállítási költséget (a szállítás 8999 forint felett ingyenes). Az aktuális ár mellett tájékoztatásul közöljük -- áthúzva -- a könyvek eredeti árát, amely általában a könyv hátoldalára van nyomtatva, és a könyvesboltokban kedvezmény nélkül ezen az áron lehet megvásárolni. A kiadói kedvezmény megnevezés alatt azt jelezzük, hogy az aktuális ár hány százalékkal kevesebb az eredeti árnál.
2022. 05. 21. 15:50:13

 

Közösségi finanszírozással foglalkozik az újonnan indult Brancs. A vevőknek és a szolgáltatóknak is kölcsönös előnyt nyújtó konstrukció lényege, hogy a különböző vállalkozási ötletek gazdái a vásárlóik segítségével gyűjtik össze a megvalósításhoz szükséges tőkét. Sok más ötlet mellet kiadónk (várhatóan nyáron megjelenő) Szerelmes Budapest című könyve is felkerült a Brancs induló projektjei közé. 

2021. 03. 17. 10:27:21

A Lányok című regény napilapokból összegyűjtött példánya és a a Szilvási Lajos első regényének, a Középiskolásoknak az első kiadása az antikvarium.hu aukciójának két érdekes tétele. Tovább>>>

2021. 03. 05. 08:12:35
„Miért akarunk mindent kirántani?” címmel írt cikket a Telex, amelyben a rántott hús történetének jártak utána. A cikk persze nemcsak a húsról szól, hanem minden másról is, amit ki lehet rántani. A hasonló külföldi ételeket bemutató, és a régi magyar recepteket tanulmányozó cikk megemlíti az Alinea Kiadó több könyvét is: A legrégebbi magyar rántott hús recept, amit találtam, Simai Kristóf a 18-19. század fordulójának évtizedeiben gyűjtögetett étel-leírásai között volt, tehát viszonylag korai. Rögtön háromféle módszert is ad hozzá: az egyik előbb zsemlemorzsába forgatja, majd sörtésztában süti ki az egész csirkedarabokat, a másik zsemlemorzsa-liszt keverékébe forgatja sütés előtt a húst. A panírozás is megjelenik már, csak egy zöldséges, fűszeres alaplében pácolja a húsokat, mielőtt lisztbe, tojásba, majd morzsába forgatná őket. Mindhárom folyamat végén bő vajban süti ki a húst. Az 1835-ös Németh Zsuzsanna-féle könyvben is van rántott hús, ahogy a későbbi Zilahy Ágnes szakácskönyv is ír ilyen ételről”. Az eredeti cikk itt olvasható.

 

2021. 02. 13. 16:56:18
Apácakalács, más néven apácafing Ezen a címen írt cikket a Magyar Konyha Online az apácafánk nevű édességről, melynek másik neve elsőre furcsán hangozhat: apácafing. Ennek első magyar nyelvű receptjét Simai Kristóf írta le a Némely étkek készítési módja címen megjelent könyvében. Az étel szerepel a bő évszázaddal későbbi kiadású, sok kiadást megért, Czifray István nevével fémjelzett Magyar nemzeti szakácskönyvben is. A Magyar Konyha Online cikke elérhető itt. (A kép forrása az MKO cikk.)
2021. 01. 10. 00:00:00 Alinea Gasztro
 

Itt a farsang, a fánksütés ideje. Régi magyar receptekben nemcsak édes süteményeket találhatunk fánk néven, hanem pástétomokat, előételnek illő falatokat is. Bemutatunk egy több mint 200 éves magyar fánkreceptet Simai Kristóf Körmöcbányán lejegyzett szakácskönyvéből. Tovább>>>

2014. 12. 06. 12:36:00 Alinea Gasztro
 

mézeskalács, fűszeres mézeskalács, régi recept

 

Karácsonyi süteményrecepteket válogattunk: mézeskalács, kürtőskalács, gesztenyetorta és marcipán régi magyar receptek szerint. Tovább>>>