Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Adatelemzés

Ár:
9.950 Ft
8.955 Ft
Kiadói kedvezmény: 10%
ISBN/vonalkód: 9786155669712
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (7)


„ … mindent tartalmaz, amit napjaink feltörekvő adatelemzőinek ismerniük kell”
Joshua Angrist

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Az adatelemzéssel foglalkozók – és a területtel még csak ismerkedők – számára olyan eszközöket és módszereket kínál könyvünk, melyek jól használhatók valóélet-beli, adatok felhasználásával vizsgálható kérdések megválaszolásához. Tanácsokat adunk a megfelelő módszerek kiválasztásához és alkalmazásához, az eredmények megjelenítéséhez és értelmezéséhez, egyben igyekszünk segíteni a módszerek eredményes alkalmazásához szükséges készségek fejlesztését.

Az olvasó alapos áttekintést kap az adatok feltárásához és leírásához szükséges, és a regresszióelemzéshez használt módszerekről, valamint megtudhatja mikor, miért és hogyan működnek, és hogyan kapcsolódnak egymáshoz ezek a módszerek.
 
Az egyes fejezeteken esettanulmányok futnak végig, melyek hatékonyan szemléltetik az adatelemzést, támogatják a gyakorlati használat megismerését. Az esettanulmányok egy-egy érdekes kérdéssel kezdődnek, amelyekre valós adatok felhasználásával, a könyvben tárgyalt eszközök és módszerek alkalmazásával adunk választ. A megszerezhető tudás elmélyítését számos gyakorlókérdés és adatfeladat is támogatja. A könyvhöz kiterjedt online források is kapcsolódnak, többek között elérhetők a nyers és tisztított adatok, valamint az elemzéshez szükséges összes kód Stata, R és Python programnyelven.

A világ 30 országában, az Egyesült Állomoktól Ausztráliáig, Mexikótól Indiáig neves egyetemek használnak egy magyar közgazdászok által készített tankönyvet, amelyet idehaza eddig csak a szűk szakma ismert. A túlzás nélkül világsikernek mondható tananyag most végre megjelenik magyarul.(portfolio.hu)

Ez az izgalmas, új szöveg mindent tartalmaz, amit napjaink feltörekvő adatelemzőinek ismerniük kell; egyszerre átfogó és könnyen érthető. A két Gábor egy jó konfidenciaintervallumhoz hasonlóan szinte teljesen lefedte, amit érdemes tudni!”
Joshua Angrist Nobel-emlékdíjas professzor, Massachusetts Institute of Technology

„Az ökonometria és az adattudomány gyönyörű integrációja, amelyben az adatgyűjtéstől és a feltáró elemzéstől egyenes út visz a hagyományos regressziós modellezésig, majd az előrejelzésig és az oksági modellezésig. Éppen erre van szükség ahhoz, hogy a hallgatók következő generációját felvértezzük a két terület eszközeivel és felismeréseivel.”
David Card Nobel-emlékdíjas
professzor, University of California


Lapozzon bele! (Néhány oldal letöltése pdf-ben)

Vélemények a könyvről
Tartalom

Miért érdemes használni ezt a könyvet?

 

A könyv szerzői oldala

Könyvbemutató!

Dátum: 2024. május 15. 17 óra.

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem, 1093 Budapest, Fővám tér. 9. Főépület  E330 terem.

Kérjük, részvételi szándékát itt jelezze

Program:

17:00-17:10 - Megnyitó, köszöntő: Major Klára (BCE Közgazdasági Intézet, intézetvezető)

17:10-17:30 - Beszélgetés az egyik szerzővel: Békés Gáborral (CEU Közgazdasági Tanszék, docens) Horn Dániel (BCE Közgazdasági Intézet, docens) beszélget.

17:30-18:30 - Kerekasztal-beszélgetés az üzleti és szakpolitikai adatelemzésről, a mesterséges intelligenciáról és általában az adattudomány üzleti felhasználásáról. Moderátor: Békés Gábor

Résztvevők: 

  • Bodnár Viktória - IFUA Horváth ügyvezető partnere, Corvinus tanára;

  • Duronelly Péter - Telekom adatelemző csoportvezetője;

  • Fazekas Dóra - Cambridge Econometrics magyarországi vezetője;

  • Vargha Simon - Google Cloud AI vezető adatelemzője. 

18:30-19:00 - Informális környezetben további beszélgetés és networking a résztvevőkkel, pogácsával és üdítővel.

Vélemények

4.57
7 értékelés
5
(6)
4
(0)
3
(0)
2
(1)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2024. 07. 06.
Nagyon régóta várok már egy ilyen témájú magyar nyelvű könyvre! Mikor jelenik meg a 2. kötet?
| 5 / 5 csillag!
2024. 06. 15.
Kiváló tartalom. Nagyszetűen alkalmazható ML előtanulmányaként is. Várom a 2. kötetet.
| 5 / 5 csillag!
2024. 06. 14.
| 5 / 5 csillag!
2024. 06. 08.
| 5 / 5 csillag!
2024. 06. 03.
A legkorszerűbb adatelemzés tankönyv, amiből társadalomtudományi képzéseken tanítani érdemes. Bár nem (csak) ökonometria könyv, mert komplexebben közelíti meg az adatelemzést, de ökonometria kurzusokra is kiváló. A magyar kiadás hasonlóan tetszetős, mint az angol, és a fordítás is remek. Remélem, hamarosan érkezik a könyv második fele is magyarul!
| 2 / 5 csillag!
2024. 05. 29.
Ez a könyv az eredeti angol nyelvű kötetnek mindössze az első fele.
Alinea Kiadó válasza: Támogattuk azt a szerzői kezdeményezést, hogy magyar nyelven két önálló kötet jelenjen meg. A mű tartalma és terjedelme szerintünk indokolja ezt a döntést. A másik kötet kiadása folyamatban van, de pontos időpontot még nem tudunk.
| 5 / 5 csillag!
2024. 05. 14.