Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Bankszámvitel

Bankszámvitel Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
3.950 Ft
3.160 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%
Leírás

A pénzintézeti szektor számviteli, illetve ahhoz szorosan kötődő prudenciális szabályozásának ismertetését vállalja magára Veres Judit és Gulyás Éva Bankszámvitel című könyve. A szerzők áttekintik a pénzügyi intézmények tevékenységének sajátosságait, kockázatait, s ehhez szorosan kötődően a pénzintézeti tevékenységhez kapcsolódó beszámolási sajátosságokat. A mérleg és az eredménykimutatás szektorra jellemző felépítése, s az egyes tételek tartalma is tárgyalásra kerül, külön kiemelve a speciális értékelési teendőket. A kötet sorra veszi a legfontosabb könyvvezetési előírásokat és a tipikus szolgáltatások elszámolásának főbb lépéseit. A pénzügyi intézmények számviteli rendjének és értékelési szabályainak bemutatását követően önálló fejezet foglalkozik a prudenciális előírásokkal, mind az alkalmazandó tőkemegfelelési követelményekkel, mind pedig a kockázatvállalási szabályokkal – különös tekintettel az új bázeli követelményekre.

A kiadvány alapvető célja, hogy a Bankszámvitel tárgy felsőfokú tananyagaként szolgáljon, de bátran ajánljuk mindazoknak, akik a bankszektorban dolgoznak, vagy megfelelő áttekintést kívánnak szerezni a pénzintézetek működési és számviteli sajátosságairól. A szabályozások bemutatása mellett a gyakorlati feladatok és a jól bevált számlavázas formában közzétett ismeretek az oktatási célokat is kiválóan szolgálják, egyben haszonnal forgatható kézikönyvvé teszik a hazai számviteli szakkönyvek piacán hiánypótló munkát.

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Bevezető

 

További ajánlatunk

Keresés az oldalon
Ezeket nézte meg:
3.950 Ft 3.160 Ft
Kiemelt termékek
2.450 Ft 1.960 Ft
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft
2.950 Ft 2.360 Ft