Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Bankszámvitel

Ár:
3.950 Ft
ISBN/vonalkód: 9789639659322
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A pénzintézeti szektor számviteli, illetve ahhoz szorosan kötődő prudenciális szabályozásának ismertetését vállalja magára Veres Judit és Gulyás Éva Bankszámvitel című könyve. A szerzők áttekintik a pénzügyi intézmények tevékenységének sajátosságait, kockázatait, s ehhez szorosan kötődően a pénzintézeti tevékenységhez kapcsolódó beszámolási sajátosságokat. A mérleg és az eredménykimutatás szektorra jellemző felépítése, s az egyes tételek tartalma is tárgyalásra kerül, külön kiemelve a speciális értékelési teendőket. A kötet sorra veszi a legfontosabb könyvvezetési előírásokat és a tipikus szolgáltatások elszámolásának főbb lépéseit. A pénzügyi intézmények számviteli rendjének és értékelési szabályainak bemutatását követően önálló fejezet foglalkozik a prudenciális előírásokkal, mind az alkalmazandó tőkemegfelelési követelményekkel, mind pedig a kockázatvállalási szabályokkal – különös tekintettel az új bázeli követelményekre.

A kiadvány alapvető célja, hogy a Bankszámvitel tárgy felsőfokú tananyagaként szolgáljon, de bátran ajánljuk mindazoknak, akik a bankszektorban dolgoznak, vagy megfelelő áttekintést kívánnak szerezni a pénzintézetek működési és számviteli sajátosságairól. A szabályozások bemutatása mellett a gyakorlati feladatok és a jól bevált számlavázas formában közzétett ismeretek az oktatási célokat is kiválóan szolgálják, egyben haszonnal forgatható kézikönyvvé teszik a hazai számviteli szakkönyvek piacán hiánypótló munkát.

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Bevezető

 

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 02. 16.
Nagyon szuper a könyv, remekül lehet belőle tanulni!