Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Döntéseink csapdájában

Ár:
3.950 Ft
3.357 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9789639659704
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Gondolta volna, hogy bizonyos alkuhelyzetekben egy perui törzs viselkedése esik a legközelebb ahhoz, amit a klasszikus közgazdaságtani törvények jósolnak? Hallott már arról, hogy az amerikai Nemzeti Futball Liga mesterségesen alacsonyan tartja a Super Bowlra szóló jegyek árait, pedig darabjáért több ezer dollárt is elkérhetne? Tudta, hogy Belgiumban szinte mindenki potenciális szervdonornak számít, míg a szomszédos Hollandiában csak a lakosok egynegyede járul hozzá ahhoz, hogy szerveit életmentő műtétekben felhasználják?

A Szántó Richárd, Wimmer Ágnes és Zoltayné Paprika Zita szerkesztette válogatáskötetben ezekre és hasonló különös – első látásra talán ésszerűtlennek tűnő – jelenségekre találhatunk meglepően ésszerű magyarázatokat a közgazdaságtan és a pszichológia házasságából született viselkedéstudományi döntéselmélet legfontosabb alapműveiben.

A kötetben szereplő cikkek szerzői a viselkedéstudományi döntéselmélet és közgazdaságtan elismert szaktekintélyei, köztük két Nobel-díjas, Herbert Simon és Daniel Kahneman, illetve a témát népszerűsítő sikerkönyvek szerzői, mint Dan Ariely és Daniel G. Goldstein.

Lapozzon bele a könyvbe!

Copyright oldal
Tartalom
Szántó Richárd: Ésszerűtlen döntések ésszerű magyarázatai
A kötetben szereplő tanulmányok eredeti megjelenési helye
A szerzőkről

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 05. 14.