Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Karácsonyi ajándékötletek 3. – Könyvek gyerekednek, unokádnak (kicsiknek, nagyobbaknak, már felnőtteknek)

Alinea Könyvajánló
2014. 12. 10. 11:52:00

 

Karácsonyi könyvajánló sorozatunk harmadik részében szülőknek, nagyszülőknek szeretnénk ötleteket adni, milyen könyveket ajándékozhatnak különböző korú (akár már felnőtt) gyermekeiknek, unokáiknak. 

karácsonyi ajándék, könyv, maci, ajándékkönyv, gyereknek, unukának

A kép forrása: www.familytimemagazine.com

A legkisebbeknek ajánljuk: Meseház az erdő közepén. Ivánfy Jaksity György történetében Bence, a városi kisfiú a természet szépségeivel ismerkedik. A könyvet Takács Ildikó Beáta illusztrálta.

Nagyobbaknak (s a felnőtteknek is) élményt jelentenek Oscar Wilde csodálatos, klasszikus meséi: A boldog herceg című kötetben a címadó történet mellett olvasható többek között A csalogány és a rózsa, Az önző óriás, A nevezetes rakéta, A halászlegény és a lelke, A csillagok fia, Oscar Wilde kilenc meséje és még két elbeszélése. Időtálló történetek szerelemről, szeretetről, barátságról, hűségről, önzésről, megindító stílusban, s a szerzőre jellemző humort, iróniát sem nélkülözve.

 

Még nagyobbaknak, kamaszoknak: ha a hetvenes-nyolcvanas években voltál tizen-, huszonéves, és most szeretnél valamit megmutatni a most hasonló korú gyermekeidnek, unokáidnak az akkori korról, válaszd Szilvási Lajos Egymás szemében című regényét. Két fiatal párhuzamos naplója, magukról, egymásról, a környező világról, egyben sajátos korrajz a hetvenes évekről, ma is ismerős emberi érzésekkel.   

 

Ha szívesen ajándékoznál klasszikus szépirodalmat a fiatalabbaknak, kedvelt ajándékok lehetnek az elmúlt évek sikerfilmjeiből is ismerős klasszikus regények: Oscar Wilde Dorian Gray arcképe című regénye Kosztolányi Dezső fordításában, vagy F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regénye, melynek 2013-as filmváltozatában Leonardo DiCaprio alakította a főszerepet (csaknem három évtizeddel Robert Redford után).

 

Ha szeretnek vagy szeretnének főzni, akiknek ajándékot keresel, s úgy gondolod, szívesen kipróbálják magukat a konyhában, a népszerű gasztroblogger, Dolcevita, vagyis Vrábel Krisztina Főzd magad! című könyvét ajánljuk, sok egészséges recepttel és remek fotókkal. 

 

Ha a tőzsde, a pénzügyek iránt érdeklődőknek szeretnél ajándékot adni, a hazai piacokhoz jó bevezetést, egyben szórakoztató olvasmányt nyújt Faragó József Tőzsdejátszmák című könyve: rendhagyó tőzsdesuli, sok sztorival. A nemzetközi pénzügyi világ boszorkánykonyhájába enged betekintést a bennfentes szemével a brókerből lett újságíró sztárszerző, Michael Lewis A nagy dobás - A Wall Street tartja a tétet című könyve: ezúttal a válságot elemzi olyan szereplők portréján, történetein keresztül, akik a visszaesés idején is talpon maradtak. 

Michael Lewis, A nagy dobás, The big short, Wall Street

 

Az ajánlott könyvek az Alinea Kiadó webáruházában legalább 20 százalékos kiadói kedvezménnyel rendelhetők meg. Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre szintén érvényes a kiadói kedvezmény. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok vásárolhatók 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyak folyamatosan bővülő kínálatával is várjuk az ajándékot keresőket. 

Karácsonyi könyvajánlónkat hamarosan folytatjuk az Alinea Könyvesblogon: az eddigi részekben a feleségeknek, majd a férjeknek, kedveseknek ajánlott, a következő napokban a szülőknek és nagyszülőknek, a testvéreknek, barátoknak, barátnőknek és kollégáknak szóló ajándékötletekkel jelentkezünk. A blogon szerzőinkről, könyveinkről, filmes feldolgozásokról is olvashattok érdekességeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog