Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Összeomlás

Ár:
3.450 Ft
2.935 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%

Könyv a válságról, a kapzsiságról, a meggondolatlanságról

Leírás

Az európai válsággócokat veszi sorra új könyvében Michael Lewis, a neves pénzügyi újságíró (akinek már több könyvét kiadta az Alinea Kiadó). Ironikus, gyakran meghökkentő történeteken keresztül mutatja be azt az – olykor csalással párosult – kapzsiságot és meggondolatlanságot, ami részvény- és devizapiaci válsághoz és országok fizetésképtelenség felé sodródásához vezetett.

„A hitel nem csupán pénz volt, hanem kísértés is. Egész társadalmaknak adta meg a lehetőséget, hogy a jellemük olyan oldalát mutassák meg, aminek rendes körülmények között nem adhatták át magukat. Egész nemzetek hallották az üzenetet: „lekapcsoltuk a villanyt, tegyetek, amit csak akartok, és soha senki nem tudja meg”. Hogy mit akartak tenni a pénzzel, az persze különbözött. Az amerikaiak sokkal nagyobb házakra vágytak, mint amit megengedhettek maguknak, és engedni az erősnek, hogy kihasználja a gyengébbet. Az izlandiak abba akarták hagyni a halászást, hogy befektetési bankárok legyenek, és engedni az alfahímeknek, hogy felfedjék a mindeddig elfojtott megalomániájukat. A németek még németebbek akartak lenni; az írek nem akartak többé írek lenni."

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Írország eredendő bűne