Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Karel Čapek

Karel Čapek az egyik legismertebb és legelismertebb cseh író. Életműve igen gazdag, regények, elbeszélések mellett több drámát írt, és a napi publicisztikában is értékeset alkotott. Sokan a modern science fiction előfutárának tekintik, a ma már mindennaposnak számító robot szót is ő használta először a mai értelmében.

Az Alinea Kiadónál megjelent: Harc a szalamandrákkal, Zsebtörténetek, Egy tisztes polgár meghurcoltatása és a Szenvedelmes kertész.

Karel Čapek a nagy múltú, gazdag, sokszínű cseh irodalom egyik legjelentékenyebb és leginkább sokoldalú írója volt. (…) Talán Swift óta senki se tudta pesszimizmusát olyan humoros cikkekben és regényekben kifejezni, mint ő. De a tudományos-fantasztikus irodalom (a sci-fi) divatjának is egyik fontos előkészítője volt. (…) A XX. század egyik maradandó nagy írója. (Részlet Hegedüs Géza Világirodalmi arcképcsarnokából)

Rendezés:
Nézet:
2.450 Ft 2.199 Ft
Raktáron
5.430 Ft 3.800 Ft
Raktáron
2.200 Ft 1.870 Ft
Raktáron
2.950 Ft 2.499 Ft
Raktáron
2.480 Ft 2.099 Ft
Raktáron
6.300 Ft 4.410 Ft
Raktáron