Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Jekyll és Hyde

Ár:
1.850 Ft
1.755 Ft
Kiadói kedvezmény: 5%
ISBN/vonalkód: 9786155303005
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)

Dr. Jekyll és mr. Hyde különös története új fordításban

Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Robert Louis Stevenson klasszikus rémhistóriája a Dr. Jekyll és mr. Hyde különös története, melyben a főhős – tudomány határait feszegető – kísérletei az emberi természet kettősségét, a jó és a gonosz harcát tárják elénk.

Mr. Utterson kemény vonású ügyvéd, arcán sosem gyúlt mosoly – hűvös, szűkszavú férfi, aki a beszélgetések során könnyen zavarba jön, de cseppet sem érzelgős. Vékony volt, magas, szürke, komor, ám mégis valahol szerethető. A baráti összejöveteleken, és amikor a bor ínyére volt, valami végtelenül emberi ragyogott a szemében, ami azonban sosem talált utat a beszédéig. Viszont nem csupán a vacsora után az arcára ülő kifejezés e néma jeleivel adott hírt magáról, hanem sokkal gyakrabban és harsányabban életének cselekedeteivel. Önmagával szigorúan bánt; gint akkor ivott, amikor egyedül volt, hogy elnyomja a jó borok iránti vágyát; s noha élvezte a színházat, húsz éve egyetlen előadáson sem járt...” 

A Dr. Jekyll és mr. Hyde különös történetéből több mint száz filmfeldolgozás készült – köztük a harmincas évek elején első Oscar-díjat nyert horrorfilm –, többek között Spencer Tracy, Kirk Douglas, Anthony Perkins, Michael Caine és John Malkovich főszereplésével.

Az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának nyolcadik kötetében a címet adó kisregény új fordítása mellett a szerző három további műve is szerepel, melyek most jelennek meg először magyarul: az Éjjeli szállás – François Villon története, A titokzatos ajtó, valamint A gondviselés és a gitár, három novella Stevenson Az ezeregyéjszaka új meséi című kötetéből. A Klasszik sorozat bejutott a Szép Magyar Könyv verseny döntőjébe.

 

Olvasói vélemények a moly.hu oldalról:

Fúúú de jó kisregény ez, mindig érdekelt, de csak most sikerült elolvasnom. Klasszikus rémtörténetnek mondják, bár nekem inkább pszichológiai, filozófiai és egy kicsit teológiai mű.
Az ember harca, a benne lakozó gonosszal. Nagyon jól megjelenítve, 5/5. (Ravenstein) 

 az író stílusa nagyon élvezetes, a történet pedig érdekfeszítő. (Ygritte)

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Dr. Jekyll és mr. Hyde különös története
Éjjeli szállás – François Villon története  
A titokzatos ajtó  
A gondviselés és a gitár  
Tartalom

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 07. 28.
| 5 / 5 csillag!
2022. 05. 27.
Régi vágyam volt, most teljesült ez a könyv is.
Minden flottul ment, elegedett vagyok, köszönöm!