Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Karácsonyi ajándékötletek 1. – Könyvek feleségednek, párodnak, kedvesednek

Alinea Könyvajánló
2014. 12. 08. 12:27:00

Karácsonyi ajándékötletek 1. –  Könyvek feleségednek, párodnak, kedvesednek 

Karácsonyi könyvajánlónkban ötleteket szeretnénk adni azoknak, akik ajándékot keresnek szeretteiknek, s szívesen adnának könyvet vagy könyves ajándéktárgyakat.
Sorozatunk első részében inkább „nőies”, elsősorban hölgyeknek illő ajándékokat ajánlunk: öt könyvet, melyet a férfiak feleségüknek, párjuknak, kedvesüknek adhatnak. Persze ezek nem szigorú szabályok: anyukák, nagymamák, barátnők számára is szép ajándékok lehetnek, sőt reméljük, az urak is találnak köztük kedvükre valót:-)

könyv, karácsonyi ajándék, ajándék nőknek, ajándék feleségnek

A kép forrása: http://www.telegraph.co.uk/culture/books

Varázslatos nőknek válaszd A nő varázsát! Elbövölő szavak és történetek, szerelmi vallomások olvashatók A nő varázsa című válogatásban, Krúdy-sorozatunk negyedik kötetében. Krúdy Gyula vallomásai nőkhöz és nőkről: szerelmes levelek, történetek a női és a férfi lélek titkairól, a nők és udvarlóik leleményességéről, szenvedélyről, szerelemről, ábrándokról. V. Kulcsár Ildikó a Nők Lapja könyvajánlójában így írt a kötetről: „Varázslatos világ a 20. század elejéről, mégis mai. Hiszen a vonzás férfi és nő között azóta sem változott.” 

Krúdy, A nő varázsa, ajándék nőknek, ajándék szerelmednek

 

Ajándékozd Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének jubileumi kiadását, és mellé a könyv borítóképével és a regényből vett idézetekkel díszített bögré(ke)t és hűtőmágnes(eke)t. Szerelmednek választhatod például ezzel a vallomással: „Meg kell engednie, hogy elmondjam, mennyire lelkesen csodálom és szeretem...”, vagy ha Erzsébetnek hívják, akár ezzel az idézettel is: „…és még mindig ilyen lennék, ha Ön nem lenne, drága, kedves Elizabeth!” A könyves ajándéktárgyaink között megnézheted a teljes kínálatot: a bögrék és a hűtőmágnesek is többféle idézettel kaphatók. 

 

 

http://www.alinea.hu/buszkeseg_es_balitelet_konyvbogre_1_meg_kell

 

Guy de Maupassant finom iróniával átszőtt elbeszélései, a Klasszik sorozat Az örökség című kötetében nemcsak a francia irodalom és Párisz szerelmeseinek szórakoztató olvasmányok. Hegedűs Géza azt írta Maupassant-ról, hogy „…a világirodalom egyik leglebilincselőbb, legszórakoztatóbb elbeszélője”, s valóban: legyen szó szerelmi viszonyokról vagy családi perpatvarról, hivatali vagy baráti tréfákról, a rangért és a pénzért való törtetésről, képmutatásról, miközben a XIX. század utolsó évtizedeinek Párizsában vagy Normandiájában járunk, Maupassant kortalan igazságokra világít rá rendkívüli éleslátással, egyben rendkívül szórakoztató módon.

 

A bor női szemmel – Mert kell egy könyv a borról nőknek is! 21 vallomás borról és borkultúráról, borkedvelő és a borokkal foglalkozó, borokhoz értő hölgyektől: vannak köztük borászok, sommelier-k, borrend-tagok, sőt diplomata és borjogász is. Van, aki borászcsaládban nőtt fel, szinte a szőlőtőkék között, de olyan is akad, akinek a bort az orvos írta fel. Ami közös, az a borkultúra szeretete. Sztanev Bertalan borszakértő interjú-kötetét borkedvelő és a borokkal csak most ismerkedőknek is (s nemcsak hölgyeknek!) ajándékozhatjuk.

borról nőknek, bor és nők, bor női szemmel, interjúk

 

Akiket érdekel az álomfejtés, vagy egyszerűen csak kedvelik Krúdy Gyula stílusát, és szívesen olvasnak arról, mit álmodtak és hogyan magyarázták ezeket az álmokat nagyanyáink és nagyanyáink nagyanyái: Krúdy Gyula Álmoskönyve tökéletes ajándék. Ahogyan Hunyady Sándor író fogalmazott: „Lebilincselően érdekes mű az olyan ember számára, aki hisz a babonákban és a jóslatokban. De még érdekesebb a művész számára, aki megérti, mily zseniálisan társította Krúdy az álombeli látomásokat az eleven eseményekkel.” 

álmoskönyv, álomfejtés, Krúdy

Az ajánlott könyvek az Alinea Kiadó webáruházában legalább 20 százalékos kiadói kedvezménnyel rendelhetők meg. Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre szintén érvényes a kiadói kedvezmény. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok vásárolhatók 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyak folyamatosan bővülő kínálatával is várjuk az ajándékot keresőket. 

Karácsonyi könyvajánlónkat hamarosan folytatjuk az Alinea Könyvesblogon: a következő részben a férjeknek, kedveseknek ajánlott, majd a gyerekeknek, a szülőknek és nagyszülőknek, a testvéreknek, barátoknak, barátnőknek és kollégáknak szóló ajándékötletekkel jelentkezünk. A blogon szerzőinkről, könyveinkről, filmes feldolgozásokról is olvashattok érdekességeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog