Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Kinek a sorsa?

Ár:
3.950 Ft
3.357 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9786155669521
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (2)
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

A Kinek a sorsa? átmenetet képvisel Szilvási Lajos életművében. Az író korai regényeinek témája elsősorban a második világháború és az antifasiszta ellenállás volt. Következő korszaka már az akkori jelennel, a kádári konszolidációban élő emberek problémáival foglalkozott. A Kinek a sorsa? főszereplőjének történetét 1942-től ismerhetjük meg, majd a könyv a hatvanas évek elején zárul. Egy falusi parasztfiú életén keresztül nézhetjük a XX. századi magyar történelem szomorú évtizedeit. A tehetséges Bojtár Istvánt beíratják szülei a városi gimnáziumba, ahol egy számára idegen környezetben megpróbál helytállni. Már fiatalon kritikus a Horthy-rendszerrel, a háború után pedig beszippantja a kommunista ideológia. A könyv főszereplőjének gondolatvilága, politikáról alkotott véleménye illeszkedik a regény születésekor – a hatvanas években – Magyarországon uralkodó korszellemhez.

Főszereplőnk, ha lassan is, de kezd kételkedni. Nem akar azonban nagy változást. Csak egy kis zugot a világban, ahol nyugodtan élhet, ahol része ugyan az egésznek, de mégsem kell teljesen betagozódnia, ahol szabad és kicsit kívülálló lehet – egy eldugott vidéki gyárban véli ezt megtalálni. Sokan voltak a hatvanas években, akik megkötötték a maguk kompromisszumait. Talán azt is mondhatnánk, beletörődtek a sorsukba.

Lapozzon bele a könyvbe!

7-10. oldal

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2021. 09. 21.
SZuper volt a könyv, Nagyon jó hogy a kiadónál meg lehet vásárolni Szilvási Lajos könyveit. Remélem a többi, még nem kiadott könyvekre is sor kerül majd. (Bujkál a Hold, Egyszer volt szerelem) :-)
| 5 / 5 csillag!
2021. 06. 24.