Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Prágai történetek

Ár:
2.950 Ft
ISBN/vonalkód: 9789639659346
Átlagos értékelés: 5 / 5 csillag! (1)
Elérhetőség: Jelenleg nem rendelhető

Leírás

Prága sokak kedvelt városa. Aki járt már ott, az minden bizonnyal járt a Mala Stranán, azaz a Kisoldalon is, hiszen csak át kell menni a nevezetes Károly-hídon a vár felé, és már ott is vagyunk az ódon házak között. Ennek a régi-régi prágai városrésznek a polgárai elevenednek meg Jan Neruda klasszikus novelláiban.

A szerző elismertségét jelzi, hogy Bohumil Hrabal a tanítómesterének nevezte, a Nobel-díjas Pablo Neruda pedig az iránta való tiszteletből vette fel ezt a vezetéknevet.

A magyar olvasók most csaknem három évtized után vehetik újra kézbe Jan Neruda hangulatos prágai történeteit.

Nagyon szeretném, ha az én novelláim azonos értékűek lennének a Prágai történetekkel, amely szerintem a csúcson ragyog.‟ Bohumil Hrabal

A Kisoldal Prága legizgalmasabb kerülete. Az utcái miatt a legizgalmasabb. Erre rájönni csak akkor fogunk, ha eltévedünk. Akár szándékosan is! Nincs szebb, mint menni az orrunk után, beleszagolni a sikátorokba. Kövessük Jan Nerudát, és bóklásszunk a nyomában.‟ Hagymásy András, a Prágai kocsmakalauz szerzője

A könyv bejutott a Szép Magyar Könyv verseny döntőjébe.

Takács Ildikó Beáta illusztrációival.

A következő filmben Oroszlán Szonja olvas fel a Prágai történetekből a szerző prágai szülőháza (Nerudova utca 47.) előtt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Tartalom
Esti csevegés
Utószó

Hasonló könyveink

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2020. 08. 29.
Termék címkék: cseh irodalom