Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Válassz novellásköteteket a nyaraláshoz!

Alinea Könyvajánló

 

Válassz egy jó könyvet!

Válassz egy zsebben vagy kistáskában is hordható novelláskötetet, s akár utazás közben vagy két fürdés között is elolvashatsz egy-egy történetet. Családi nyaraláshoz is ideális: ha többen versengenek egy jó könyvért, egy-egy novella elolvasása után lehet cserélni. Ajánlunk tíz biztos befutó novellaválogatást: Mark Twain, Poe, Maupassant, Čapek és a többiek garantálják, hogy ne unatkozz!

 

Mark Twain | A lóvá tett város       Maupassant | Az örökség       Capek: Egy tisztes polgár meghurcoltatása      Poe | Az elveszett lélegzet

 

Mark Twaint leginkább Tom Sawyer kalandjai és a Huckleberry Finn szerzőjekként ismerjük, de talán kevesebben tudják, hogy remek humorú elbeszéléseket is írt. A Klasszik sorozat A lóvá tett város című kötetében a címadó novella mellett Az őrangyal levele, Az egymillió fontos bankjegy, Az ellopott fehér elefánt és további rövid, szórakoztató történetek olvashatók.

Guy de Maupassant-t méltán tartják a modern novella mesterének, lebilincselő, szórakoztató elbeszélő. Finom iróniával átszőtt, Normandiában és Párizsban játszódó történeteiben éleslátással ábrázolja az emberi érzések és kapcsolatok buktatóit, legyen szó szerelmi viszonyokról, családi vitákról, hivatali törtetésről, a rangért és pénzért folytatott hajszáról. Az örökség című kötetben a címadó kisregény mellett további tíz Maupassant-novella olvasható Illés Endre és Tóth Árpád fordításában. 

Mark Twainhez és Maupassant-hoz hasonlóan Karel Čapek is remekel humoros, egyben elgondolkodtató írásaival. Az Egy tisztes polgár meghurcoltatása és más történetek a média természetéről című kötetben abszurd képet fest a médiáról, görbe tükröt tartva a mindenkori újságíró és médiafogyasztó társadalomnak is.

Edgar Allan Poe az első magándetektív figura megalkotójaként a modern krimi atyja, a klasszikus horror és rémtörténetek mestere, művei másfél évszázad távlatából is izgalmasak. A fekete macska című válogatásban kilenc népszerű elbeszélése olvasható.

Webáruházunkban bele is olvashatsz a kötetekbe. A lóvá tett város, Az örökség és az Egy tisztes polgár meghurcoltatása együtt 30 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg a Görbe tükör könyvcsomagban.  A fekete macska egy másik Poe-kötet, Az elveszett lélegzet, Stevenson Jekyll és Hyde-ja, valamint Henry James A csavar fordul egyet című kisregényével együtt a Rémtörténetek könyvcsomagban 30 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

 

Krúdy Gyula | A nő varázsa      Krúdy Gyula | A pest-budai hangulatok      Krúdy Gyula | Gasztrohangulatok      Krúdy Gyula | Régi Magyarország

 

Krúdyt olvasni jó

Ha még nem próbáltad, kóstolj bele, könnyen beleszeretsz. Krúdy Gyula írásai elvarázsolnak, stílusa, hangulata, nyelvi leleményei magukkal ragadnak. S miközben a nyolcvan-száz évvel ezelőtti Magyarországon vagy Budapesten járunk, beszippant nemcsak a kor szelleme, hanem a mai olvasónak is ismerős (ismert, kedvelt vagy éppen keresett) érzések és hangulatok.

Négy tematikus válogatáskötetet ajánlunk az Alinea Kiadó Krúdy-sorozatából: A nő varázsa, a Pest-budai hangulatok, a Gasztrohangulatok és a Régi Magyarország az adott témakör klasszikus írásai mellett olyan novellákat és cikkeket is tartalmaznak, melyek Krúdy többezres életművéből első megjelenésük óta most jelentek meg először újra.   

Krúdy könyvcsomagunkban a négy kötet együtt 30 százalékos kedvezménnyel rendelhető meg. A sorozatban kapható még Krúdy Gyula Álmoskönyve is. A Pest-budai hangulatokat és A nő varázsát hozzájuk illő könyvjelzőkkel  is megrendelheted.

 

Prága, könyv, novellák, Neruda           Prága, könyv, Capek, novellák

Prágába indulóknak, Prágai utazást tervezőknek

két klasszikus szerző elbeszéléseit ajánljuk: Jan Neruda Prágai történetek és Karel Čapek Betörők, bírák, bűvészek és társaik alcímet viselő, Zsebtörténetek című köteteinek novelláival ráhangolódhatunk a városra, s később is újraélhetjük hangulatát. Prága szerelmeseinek is ideális ajándék:-)

Prága könyvcsomagunkban a két novelláskötet mellett Hagymásy András Prágai kocsmakalauza is szerepel, melynek önmagát kocsmográfusnak valló, a várost jól ismerő szerzője sajátos humorral segíti a prágai kocsmákat és vendéglátóhelyeket felfedezni indulókat. A Prága könyvcsomagban a három kötet együtt 30 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

 

 

Ha a novellák mellett regényeket is szeretnél olvasni a nyáron, nézd meg ajánló posztunkat!

A könyvek mellé most hangulatos szalagos könyvjelzők is rendelhetők webáruházunkban. Válassz ajándákba a könyvhöz illő könyvjelzőt (szíves vagy rózsás függővel A nő varázsához és Pest-budai hangulatokhoz, cicásat A fekete macskához, Eiffel-tornyosat Maupassant elbeszéléseihez. Ha többen olvastok felváltva egy-egy kötetet, sokféle színes mintás szalagos változatból választhattok nyári és klasszikus vékonyszalagos könyvjelzőink között.

              

Az ajánlott könyvek az Alinea Kiadó webáruházában legalább 20 százalékos kiadói kedvezménnyel rendelhetők meg. Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre szintén érvényes a kiadói kedvezmény. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok vásárolhatók 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyak (könyvjelzők, idézetes bögrék és hűtőmágnesek) folyamatosan bővülő kínálatával is várjuk az ajándékot keresőket. 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog