Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

Banki tőkemegfelelési kézikönyv

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
6.950 Ft
5.560 Ft
Kiadói kedvezmény: 20%

Leírás

Ha a bankok vállalatok lennének, már rég csődbe mentek volna mondta néhány éve egy barátunk, aki mindkét intézmény élén állt már. Nos néhány bank így is csődbe ment. Első látásra érthetetlen módon: a gazdaságnak kevés olyan egyéb ága létezik, amely miután fellendüléskor hatalmas nyereségre tesz szert, recesszió idején tőkeinjekcióra szorul.

Miért kell a bankokat megmenteni? Azért, mert a bankok csődje kihat a gazdaság többi szereplőjére is. A pénzügyi válságok során a hatóságok felismerték: ennek a hatásnak a csökkentése érdekében szükség lehet a bankok állami megmentésére. A szabályozóknak ezért érdekük különböző előírásokkal csökkenteni a banki csődök valószínűségét és a bevonandó állami források mennyiségét. Ennek egyik eszköze a tőkemegfelelés, azaz a banki tőke minimumának a meghatározása.

Radnai Márton és Vonnák Dzsamila könyve e téma részleteit járja körül. Formája kézikönyv: célunk az, hogy minden, a témával kapcsolatos ismeretről áttekintést adjunk – a legfontosabb ismeretekről részletesen, a távolabbról kapcsolódókról úgy, hogy az olvasót a megfelelő szakirodalomhoz irányítjuk. 

 

Lapozzon bele a könyvbe!

Copyright oldal
Tartalom
Tőkeszámítás a gyakorlatban

További ajánlatunk

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg a véleményét!


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft
2.950 Ft
3.950 Ft 3.160 Ft