Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Nőnapi ajándékötletek: 4+1 tipp

Alinea Könyvajánló

Segítünk ajándékokat választani, melyekkel örömet szerezhetsz párodnak, nem csak nőnapra. Négy csokorba gyűjtöttük az ötleteket, s a poszt végén egy extra tippet is adunk azoknak, akik a konyhában is szívesen kipróbálják magukat. 

 

könyv, ajándék, nőnap, virágcsokor

A kép forrása: www.wallpapersam.com

 

Krúdy értett a nőkhöz

A nő varázsa tökéletes ajándék varázslatos nőknek! A kötet Krúdy Gyula nőkhöz és nőkről szóló vallomásaiból, a női és a férfi lélek titkairól, szenvedélyekről, ábrándokról valló írásaiból készített válogatásunk. „Varázslatos világ a 20. század elejéről, mégis mai. Hiszen a vonzás férfi és nő között azóta sem változott.” (V. Kulcsár Ildikó, Nők Lapja)

Krúdy-sorozatunk további tagjaiban, a Gasztrohangulatok, a Pest-budai hangulatok és a Régi Magyarország című kötetekben is elbűvölő hangulatokat és történeteket találunk. Akik pedig szívesen olvasnak arról, mit álmodtak és hogyan magyarázták ezeket az álmokat a régi öregek, Krúdy Álmoskönyve is remek ajándék. „Lebilincselően érdekes mű az olyan ember számára, aki hisz a babonákban és a jóslatokban. De még érdekesebb a művész számára, aki megérti, mily zseniálisan társította Krúdy az álombeli látomásokat az eleven eseményekkel.” (Hunyady Sándor)

A nő varázsa

 

 

A Büszkeség és balítélet mindig beválik

Jane Austen-rajongó hölgyeknek ajándékozd a Büszkeség és balítélet című regény jubileumi kiadását, és mellé a könyv borítóképével és a regényből vett idézetekkel díszített bögré(ke)t és hűtőmágnes(eke)t. Könyves ajándéktárgyaink között megnézheted a teljes kínálatot. A könyvhöz most egy ajándék hűtőmágnest is választhatsz!

 

Ajándékozz klasszikusokat!

A Klasszik-sorozat tagjai kiválóan alkalmasak igazi „velem-járó könyvecskének”, úti vagy elalvás előtti olvasmánynak, hiszen szépen szedett, apró, az olvasáshoz kedvet csináló kötetek.” (ekultura.hu)

Nőnapra ajánljuk Oscar Wilde csodálatos meséit A boldog herceg című kötetben és Guy de Maupassant finom iróniával átszőtt elbeszéléseit Az örökség című kötetetben. Hegedűs Gézát idézve, akik Wilde-ot olvassák, azok „nemcsak kedvelik, de a századvég legnagyobbjai közt tartják számon”, Maupassant pedig „…a világirodalom egyik leglebilincselőbb, legszórakoztatóbb elbeszélője”. 

Ha a novellaválogatások helyett inkább regényeket szeretnél ajándékozni, választhatod Virginia Woolf klasszikusát, A világítótorony című regényt, vagy F. Scott Fitzgerald többször filmre vitt kultuszregényét, A nagy Gatsbyt.

 

woolf, világítótorony
 

 

Ajándékozz rendhagyó boros és szakácskönyveket

A bor női szemmel Sztanev Bertalan borszakértő új interjúkötete, borkedvelő és a borokkal csak most ismerkedőknek is  remek ajándék: 21 vallomás borról és borkultúráról, a borokkal foglalkozó, borokhoz értő hölgyektől. Bogos Zsuzsanna, a régi receptekkel foglalkozó gasztroblogger kötete a Fejedelmi lakomák, régi magyar étkek világába vezeti az olvasót. Németh Zsuzsána XVIII. századi Magyar szakácskönyvének mai helyesírás szerint átírt új kiadása gasztrotörténeti érdekesség, kipróbálásra érdemes több mint másfél évszázados receptekkel. 

Ha a mai gasztronómia érdekel jobban, válaszd Az ízek harmóniája című, egyedi képekkel illusztrált kötetet, melyben az ételek és borok párosításához is hasznos tippeket ad a sommelier-mesterszakács szerző. (Ha már most szeretnél válogatni a receptek között, nézelődj webáruházunkban a könyvek oldalán a Lapozz bele rovatokban. Az ízek harmóniája tartalomjegyzékét például itt találod.)

 

borról nőknek, bor és nők, bor női szemmel, interjúk
 

Füge vagy kacsamáj

Ráadásként + 1 tipp, mellyel biztosan sikert aratsz: készíts meglepetés-uzsonnát vagy vacsorát a választott gasztronómiai könyvből! Mi François Chartier két receptjét ajánljuk, melyekhez remekül illik a tokaji aszú: fahéjas-mézes sült füge (174-175. oldal), illetve almatorta serpenyőben sült kacsamájszelettel (58-58. oldal). A tokaji aszút a nemzetközi borszakértő szerző is ajánlja (a kötet fotóin is szerepel), de természetesen a száraz borok kedvelői is találnak kedvükre való ízharmóniákat a könyvben:-)

 

Fahéjas-mézes füge Almatorta serpenyőben sült kacsamájjal

A képek forrása: François Chartier Az ízek harmóniája című könyve.

 

Az ajánlott könyvek az Alinea Kiadó webáruházában legalább 20 százalékos kiadói kedvezménnyel rendelhetők meg. Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre szintén érvényes a kiadói kedvezmény. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok vásárolhatók 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyak folyamatosan bővülő kínálatával is várjuk az ajándékot keresőket. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog