Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Pickwick történetek

Ár:
1.850 Ft
1.572 Ft
Kiadói kedvezmény: 15%
ISBN/vonalkód: 9786155303807
Átlagos értékelés: 4 / 5 csillag! (1)
A Pickwick Klub című könyv legérdekesebb történetei
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Charles Dickens ifjú újságíróként arra vállalkozott, hogy tréfás rajzokhoz folytatásokban megjelenő történeteket írjon a Chapman és Hall kiadó számára. A Pickwick Klub – mely Samuel Pickwick úr, a róla elnevezett klub díszelnöke és társai Angliában tett, az emberi természet tanulmányozását célzó utazásainak humoros történetét írja le – hamarosan népszerű lett, s ismertséget hozott szerzőjének. 

A laza szövésű, eredeti változatában több mint nyolcszáz oldalas regényből most a legérdekesebb, történetbe ágyazott elbeszéléseket adjuk közre. Az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának tizenötödik köteteként megjelenő Pickwick történetek című válogatás Hevesi Sándor fordításának Ottlik Géza által átdolgozott, szerkesztett változata.

 „Úgy kezdődött, hogy ez a Charles Dickens nevű, sok mindent próbáló angol kispolgári fiatalember megpróbálkozott az újságírással is, és kiderült, hogy kitűnő riporter, aki nemcsak gyors és megbízható, hanem éles szemű megfigyelő is, és senki mással össze nem téveszthető humora van. Nos, történt egyszer, hogy egy kiadónak volt néhány tucat rajza, amelyet egy grafikus egy készülő regényéhez készített, de a regény nem készült el, mert az író hirtelen meghalt. A képekkel azonban mégis csinálni kellett valamit, mert már kifizették. A kiadó tehát odaadta a népszerű fiatal újságírónak (huszonöt éves volt akkor), hogy rakja olyan sorrendbe, ahogy akarja, és találjon ki hozzájuk egy történetet. Dickens fantáziája elkezdett működni, és megírta a Pickwick Klubot, minden idők egyik legmulatságosabb regényét, a fura alakok és fura helyzetek enciklopédiáját, a klasszikus polgári Anglia szeretetteljes torzképét. A regény Boz írói álnév alatt jelent meg. És egyszeriben siker s hamarosan világsiker lett. Dickens minden művészi erénye benne van ebben a könyvben.”

(Hegedűs Géza: Világirodalmi arcképcsarnok)

 

Tartalom:

A vándorszínész elbeszélése
A fegyenc hazatérése
Bladud királyfi igaz históriája
Egy őrült kézirata
A vigéc elbeszélése
A falusi tanító (Mese a hű szerelemről)
A vigéc nagybátyjának a története
A kis öreg elbeszélése a furcsa ügyfélről
A sírásó története, akit elvittek a rosszlelkek

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2018. 06. 25.