Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Karácsonyi ajándékötletek 2. – Könyvek férjednek, párodnak, kedvesednek

Alinea Könyvajánló
2014. 12. 09. 09:55:00

Karácsonyi ajándékötletek 2. –  Könyvek férjednek, párodnak, kedvesednek 

Karácsonyi könyvajánlónk második részében szeretnénk további ötleteket adni azoknak, akik szívesen ajándékoznának könyveket vagy könyves ajándéktárgyakat szeretteiknek.
Az első részben inkább „nőies”, elsősorban hölgyeknek illő ajándékokat ajánlottunk, most olyan könyvek következnek, melyekkel a férfiakat, férjüket, párjukat meglephetik a hölgyek. Persze ezek sem szigorúan férfikönyvek!

karácsonyfa, könyv, karácsony, ajándék, rajz

A kép forrása: http://www.thetimes.co.uk/tto/arts/books

Ha kedveli, kedvelitek Prágát: ajándékozd a Prágai kocsmakalauzt, Hagymásy András személyes tapasztalatokra épülő, szórakoztató stílusban megírt könyvét, mely nemcsak rendhagyó útikönyvként használható, hanem otthon olvasásra is kiváló az utazásra készülődéshez vagy az élmények felidézésére. A prágai hangulathoz jól illik Jan Neruda Prágai történetek című novellás kötete is. Mindkét könyvet Takács Ildikó Beáta hangulatos rajzai illusztrálják.

Prága, köcsmák, kocsmakalauz, ajándék

Prágai történetek, Kisoldali történetek, Neruda, novellák

Ha kedveli a jó borokat, érdeklődik a borkultúra iránt, ideális ajándék a Borkedvelők kézikönyve, melyben a borvidékeink bemutatása mellett Sztanev Bertalan a borhoz kapcsolódó eredetvédelmi kérdéseket is körbejárja. Ha utazni is szerettek, s szívesen indulnátok bortúrákra, hasznos segédkönyv lesz a Magyar borutak kötet, mely 24 magyar borút csaknem ötszáz tagjának a bemutatkozását tartalmazza. Ha párod szívesen kísérletezik a konyhában, érdekli a borok és ételek összhangja: François Chartier sommelier-mesterszakács Az ízek harmóniája – Ételek és borok párosításának művészete és tudománya című könyvét biztosan szívesen forgatja majd. (Ez persze hölgyeknek is kitűnő ajándék, sőt ajándékba is kérheted!)

   

Ha állandóan az újságokat, internetes portálokat bújja, érdekli a média, egy szórakoztató klasszikust ajánlhatunk: Karel Čapek Egy tisztes polgár meghurcoltatása… és más történetek a média történetéből című kötetét, mely abszurd, de a mai világtól nem is annyire idegen képet fest a médiáról a szerzőre jellemző szórakoztató stílusban.

Ha kedveli Rejtő Jenő könyveit, s már kívülről tudja őket: egy kis változatosságként Ilf és Petrov 12 szék című regénye, melynek kedves szélhámos főhőse, Osztap Bender sokak szerint Rejtő hőseit idézi, s aki olyan népszerű hazájában, hogy több szobrot is emeltek neki.

12 szék, Ilf és Petrov, karácsonyra

 

Az ajánlott könyvek az Alinea Kiadó webáruházában legalább 20 százalékos kiadói kedvezménnyel rendelhetők meg. Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre szintén érvényes a kiadói kedvezmény. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok vásárolhatók 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyak folyamatosan bővülő kínálatával is várjuk az ajándékot keresőket. 

Karácsonyi könyvajánlónk első része (nőknek szóló javaslatokkal)  itt olvasható. A sorozatot hamarosan folytatjuk az Alinea Könyvesblogon: a következő részben a gyerekeknek (kicsiknek, nagyoknak, a már felnőtteknek), majd a szülőknek és nagyszülőknek, a testvéreknek, barátoknak, barátnőknek és kollégáknak szóló ajándékötletekkel jelentkezünk. A blogon szerzőinkről, könyveinkről, filmes feldolgozásokról is olvashattok érdekességeket.

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog