Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
Termékek Menü

Nyolc regény nyárra

Végy egy jó könyvet, keress egy árnyas fát egy parkban vagy egy erdei tisztáson, helyezkedj el kényelmesen, és merülj bele az olvasásba! Nyári olvasmányként ajánlunk most 4+4 regényt, köztük sokak bakancslistáján szereplő, kihagyhatatlan, szórakoztató klasszikusokat!

Nyári könyvajánló az Alinea Kiadótól

Görbe tükör, humor, történelmi és tudományos fantasztikummal fűszerezve (Ilf-Petrov, Bulgakov, Čapek, Elton)

12 szék, Ilf-petrov, Osztap bender       kutyaszív, szamizdat, Bulgakov       Capek, szalamandra, utópia       vakvilág, utópia, Ben Elton

Ha kedveled a humort, válaszd Ilf és Petrov klasszikusát, a 12 széket, melyben Osztap Bender, a szimpatikus szélhámos egy ülőgarnitúra egyik székébe rejtett kincseket üldöz egy fél országon át, miközben fergeteges kalandokba keveredik. Ha Rejtő tetszett, akkor a 12 szék is tetszeni fog.

Szórakoztató, egyben félelmetesen elgondolkodtató Mihail Bulgakov évtizedeken át szamizdatként terjesztett kisregénye, a Kutyaszív: Preobrazsenszkij professzor merész orvosi kísérletével párhuzamosan a proletárdiktatúra kísérlete folyik a 20-as évek Moszkvájában, ez abszurd helyzeteket szül, melyeken a főhős egészséges iróniája és szarkasztikus stílusa segít át.

Az utópiák kedvelőinek egy klasszikust és egy mai szerzőt is ajánlunk: A Harc a szalamandrákkal Karel Čapek „vigyorgó világvége-víziója egy ártatlannak tűnő új állatfaj felfedezésérőlahogyan ezt a regényt néhány éve színpadra állító Stúdió K színház ismertetőjében remekül összefoglalta. Hegedűs Géza Világirodalmi arcképcsarnokában Čapek legbizarrabb, talán legpesszimistább és legmulatságosabb fantasztikus regénye-ként ír róla, melyről olykor vitatták, hogy vajon a kommunizmus vagy a fasizmus paródiája-e”. Talán mindkettő, egyben egy sajátos humorú utópia a vesztébe rohanó emberiség vakságáról.

Ben Elton utópiája, a Vakvilág nem kevésbé provokatív, ráadásul félelmetesen közel áll hozzánk, hiszen a közeljövőbeli Londonban játszódik, s a mai, közösségi média által meghatározott világnak állít egyszerre ijesztő és szórakoztató görbe tükröt: a Vakvilágban a megosztás elvárás, a magánélet bűn, az embereknek nem lehetnek titkai. A főhősnek, Traffordnak azonban voltak titkai. Ben Elton regénye Orwellt idézi a Facebook korában. Olvasd el. Ha azt hiszed, hogy érted a világot, amelyben élünk, ideje, átgondolnod.

A Kutyaszív és a 12 szék az Orosz klasszikusok könyvcsomagban is megvásárolható, Dosztojevszkij A játékos című regénye társaságában: a három kötet együtt 30 százalékos kedvezménnyel rendelhető meg. A Harc a szalamandrákkal és a Vakvilág az Utópia könyvcsomagunkban együtt 30 százalékos kedvezménnyel vásárolható meg.

Megunhatatlan klasszikusok, emlékezetes szereplők és szállóigék (Austen, Fitzgerald, Dosztojevszkij, Wilde)

 

Jane Austen Büszkeség és balítélet      Gatsby, A nagy Gatsby      A játékos, Dosztojevszkij       Dorian Gray arcképe, Oscar wilde

Négy klasszikus szerző megunhatatlan, mára szállóigékké vált idézetekkel teli regényeit ajánljuk: Ha még nem olvastad, itt az idő! Ha már ismered, olvasd újra, most sem fogsz csalódni!

Jane Austen Büszkeség és balítélet című regénye örök kedvenc, s bár sokan női könyvnek tartják, a férfiolvasóknak is szórakoztató perceket tartogat a korabeli Anglia társadalmi életének ironikus rajza, melyet szerelem, előítéletek, intrika és pletyka, no meg Mr. Bennet, az öt, férjet kereső leánygyermek apjának szarkasztikus humora kísér végig. Elizabeth Bennet és Mr. Darcy sokszor filmre vitt történetét Weisz Böbe remek új fordításában élvezhetjük.

F. Scott Fitzgerald kultikus regénye, A nagy Gatsby a 20-as évek Amerikájába vezet: ez a szenvedélyekkel átszőtt történet is több filmet inspirált, a rejtélyes Mr. Gatsbyt többek között Robert Redford, majd legutóbb Leonardo DiCaprio elevenítette meg a filmvásznon. 

Dosztojevszkij A játékos című regények főhősét szerelme és játékszenvedélye élteti, hajszolja. A szerző maga is gyakori vendég volt a rulettasztalnál, így valószínűleg életrajzi tapasztalatokra is épített a főszereplő megformálásakor, akit Gérard Philipe és Gregory Peck is alakított a történet ismertebb filmváltozataiban.

Oscar Wilde híres-hírhedt regénye, a Dorian Gray arcképe megjelenésekor botrányt kavart, s egy csapásra ismertté tette szerzőjét. A szépségéért irigyelt, kezdetben ártatlan Dorian ördögivé váló történetében az egyik emlékezetes szereplő mentora, a cinikus életigazságokat megfogalmazó Lord Henry Wotton, akit az egyik első filmváltozatban Lugosi Béla, néhány évvel ezelőtt (a címszereplő Ben Barnes oldalán) Colin Firth alakított. A magyar kiadásban Dorian Gray történetét Kosztolányi Dezső fordítása teszi még élvezetesebbé.

Ha a filmekből már ismered őket, itt az idő, hogy elolvasd vagy akár újraolvasd az eredetit!

A Büszkeség és balítélet, A nagy Gatsby és a Dorian Gray arcképe a Filmekből is kedvelt klasszikusok könyvcsomagban együtt 30 százalékos kedvezménnyel rendelhetők meg.  Dosztojevszkij A játékos c. regénye pedig a már ajánlott Orosz klasszikusok könyvcsomagban szerepel, a Kutyaszív és a 12 szék társaságában.

 

könyvjelző

Könyveinkhez most hangulatos szalagos könyvjelzők közül is választhatsz.

Jane Austen Büszkeség és balítélet című regényének jubileumi kiadása mellé pedig a könyv borítóképével és a regényből vett idézetekkel díszített bögré(ke)t és hűtőmágnes(eke)t ajánlunk. A könyves ajándéktárgyaink között megnézheted a teljes kínálatot: a bögrék és a hűtőmágnesek is többféle idézettel, a könyvjelzők különböző szalagokkal és függőkkel kaphatók. Ezekkel egyedibbé teheted az ajándékba adott könyvet, s még hangulatosabbá varázsolhatod az olvasást.

 

könyves ajándéktárgyak

 

Az ajánlott könyvek az Alinea Kiadó webáruházában kedvezménnyel rendelhetők meg. Honlapunkon megtekinthető teljes szépirodalmi, tényirodalmi, gasztronómiai és gazdasági könyvkínálatunk, melyre szintén érvényes a kiadói kedvezmény. Az Együtt kedvezőbb menüpontban tematikus könyvcsomagok vásárolhatók 30 százalékos kedvezménnyel. Könyves ajándéktárgyakkal is várjuk az ajándékot keresőket. 

Tartalomhoz tartozó címkék: ajánló blog