Ezen a weboldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Rendben!
   

<b> 10+1 tipp: nyár végi olvasnivalók

10+1 tipp: nyár végi olvasnivalók

 

Büszkeség és balítélet, könyvajánló, nyári olvasmány, Alinea, könyv, olvasás

 

A nyár végére ajánlunk néhány hangulatos és érdekes olvasnivalót, amelyekkel napsütésben leülhetünk egy parkban egy padra vagy egy fa alá, esőben behúzódhatunk egy kávézó szegletébe vagy otthon a kanapé sarkába.
10+1 könyv: könnyed stílusú, szórakoztató, néhol szerelmes, máskor (ön)ironikus klasszikus regények és novellák, a mának görbe tükröt tartó utópia, emlékezés a divatkirályra, inspiráló üzleti történetek, gasztronómiai kalandozások a prágai kocsmák között, valamint a borok és ételek világában. Kattintsatok, olvassatok bele, válogassatok kedvetekre!
(A blog olvasóinak most extra kedvezménnyel: részletek a cikk végén.)

 

1. Mark Twain: A lóvá tett város

Mark Twain, A lóvá tett város, Alinea Kiadó, Klasszik sorozat Mit tennél, ha valaki egy egymillió fontos bankjegyet adna kölcsön? Hogyan reagálna a boltos, ha egy egymillió fontos bankjeggyel próbálnál fizetni? Mark Twain humoros történeteinek egyikéből ez is kiderül. A Lóvá tett város, Az egymillió fontos bankjegy, Az őrangyal levele, Az ellopott fehér elefánt, A capitoliumi Vénusz, a Megjavíttatom az órám, a Kormányzóválasztás és a válogatáskötetben szereplő további öt történet könnyed iróniája alapos emberismeretről is tanúskodik.

2. Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Jane Austen, Büszkeség és balítélet, Pride and prejudice, Alinea, Weisz Böbe, jubileumi kiadás

Fordulatos történet, jó karakterek, szórakoztató párbeszédek, ironikus korrajz a korabeli angol társadalomról. Jane Austen közkedvelt regénye két évszád óta állja az idők próbáját, a mai olvasó számára is érthető és átélhető emberi kapcsolatokat, érzelmeket és intrikákat tár elénk. Ha kedveled a Büszkeség és balítélet filme(ke)t, ismerd meg az eredeti regényt is! Ha még nem találkoztál a Büszkeség és balítélettel: itt az idő! És persze újraolvasni is érdemes, de akik ismerik, ezt úgyis tudják:-)

A poszt nyitóképén Keira Knightley látható a Büszkeség és balítélet 2005-ös filmváltozatában, Elizabeth Bennet szerepében.

 

3. Krúdy Gyula: A nő varázsa

Krúdy, Krúdy Gyula, A nő varázsa, Alinea, elbeszélések, válogatáskötet, vallomás

Krúdyt olvasgatni jó. Krúdyt olvasgatni nyáron (is) nagyon jó. A nő varázsa című új válogatáskötetet kézbe véve a jeles író társaságában érezhetjük magunkat: átérezhetjük hangulatait, élettapasztalatát, gondolatait a női és a férfi lélek titkairól, kapcsolatuk varázsáról. Ábrándok, vallomások, melyeket a mai nők is szívesen hallgatnának és talán a mai férfiak is szeretnének így udvarolni, de legalábbis szeretnék így ismerni, és ennyire meghódítani a nőket...

 

 

 

 

 

 

 

 

4. F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby

Gatsby, A nagy Gatsby, Fitzgerald, Alinea, Klasszik sorozat, DiCaprio, Redford Ki az a titokzatos Mr. Gatsby? A tavalyi nyár sikerfilmje után sokaknak Leonardo DiCaprio, másoknak a negyven évvel ezelőtti filmváltozat címszereplője, Robert Redford testesíti meg a gazdag és sármos fiatalembert - de vajon milyennek láttatta a szerző, F. Scott Fitzgerald? A világhírű regény az 1920-as évek Amerikájába vezet, régi titkok és vágyak kergetése, fényűzés, képmutatás és a remény világába.
 

5. Karel Čapek: Zsebtörténetek

Capek, Karel Capek, zsebtörténetek, Alinea, cseh irodalom, Prága

Maradjunk ugyanebben a korban, de menjünk New York-ból Prágába. Itt játszódnak Karel Čapek, az egyik legismertebb cseh író novellái: prágai emberek kedves humorú, néha groteszk bűnügyi esetei. Persze ne vértől csöpögő krimikre számítsunk, hanem csaknem félszáz rövid, elsőre talán hétköznapinak tűnő, de annál inkább elgondolkozató történetre. Prága kedvelőinek kihagyhatatlan, de a várost nem ismerőknek is szórakoztató olvasmány!

6. Ben Elton: Vakvilág

Ben Elton, vakvilág, Alinea, Facebook, Orwell, megosztás, utópia, disztópia Oszd meg! Képzelj el egy világot, ahol a megosztás nem szabad választás, hanem kötelező elvárás. Ahol nem zárkózhatsz be: meg kell osztanod az életed minden pillanatát. Ahol nem lehet titkod. Vagy mégis? Ben Elton, a kedvelt angol komikus görbe tükröt tart a mai kornak: utópiája a jövőben játszódik, orwelli gondolatokat idéz elénk egy Facebook utáni korban. Egyszerre humoros és megdöbbentő. Olvass bele és oszd meg!

7. Chip Heath – Dan Heath: Megragad! – Hogyan vigyük sikerre gondolatainkat?

Dan Heath, Chip Heath, Megragad!, made to stick, made to stick magyarul, Alinea, sikeres gondolat Egy könyv, melyet már 29 nyelvre lefordítottak. Olvasd el magyarul! Mi kell ahhoz, hogy egy gondolat "ragadós" legyen, megértsék, emlékezzenek rá, és maradandó hatást váltson ki? A szerzők laza stílusban, történetekkel illusztrálva válaszolják meg a kérdést, azonosítva a megragadó gondolatok hat jellemzőjét. A Megragad! (Made to stick) az év üzleti sikerkönyve volt megjelenésekor, és az Amazonon ma is a száz legnépszerűbb könyv, kategóriájában pedig a legjobb tíz között szerepel.

8. Márton-Koczó Ildikó: Az 50 legjobb magyar üzleti döntés

Márton-Koczó Ildikó, Az 50 legjobb magyar üzleti döntés, Alinea, üzlet döntés, sikeres döntés, vállalati eset Tanulhatunk mások üzleti sikereiből, sőt a kudarcaiból is! A szerző felsővezetők képzésével foglalkozó coach, tréner, 50 sikeres és 15 kevéssé sikeres üzleti döntés hátterét járja körül. 65 hazai példa egy kötetben: a Graphisoft, a Pharmavit, a Zwack, a Rubik-kocka, a Lipóti és sokan mások, ismert és kevéssé ismert cégek és vállalkozók esetei. Kreatív magyar elmék, iparágak formálói, nagy fordulatok, szerencsés stratégiák, kis ötletekből kinőtt komoly üzletek.

9. Fazekas Orsolya: Csak vállfákat hozzatok!

Király Tamás, divatkirály, divatművész, magyar divatművész, Müller Péter Sziámi, Soma

Király Tamás forradalmi művész volt, azon kevesek egyik, aki bekerült a nemzetközi divatvilág elitjébe. Nem az iparnak dolgozó tervező, sokkal inkább divatművész volt, gyakran meghökkentő műveivel, egyedi látásmódjával. Másképp is élt, mint a többiek – és másképp is halt meg. Egyesek szerint várta a halált, ami egy éve brutálisan érkezett meg. A kötet szerzője egykor maga is  modellként szerepelt Király Tamás bemutatóján, most a divatkirály ismerőseit, barátait, köztük Müller Péter Sziámit és Somát szólaltatta meg, hogy a különleges zseni titka nyomában járjon.

 

10. Hagymásy András: Prágai kocsmakalauz

Prága, prágai kocsmakalauz, prágai kocsmák, prágai utazás, Hagymásy András, kocsmográfia, Alinea,

Prágába utazóknak hasznos társ, az utazást tervezőknek vagy a korábbi élményeket felidézőknek (és közben persze már az újabb utazást tervezőknek) élvezetes olvasmány. A magát kocsmográfusnak valló szerző komolyan vette a prágai kocsmák feltérképezését: 248 személyesen "ellenőrzött" intézmény szerepel a könyv harmadik kiadásában, a leglátogatottabb turistahelyektől az eldugott kricsmikig. A hangulatos leírásokon túl Hagymásy András hasznos tanácsokat is ad az utazóknak, hogyan kerüljük el az esetlegesen ránk váró csapdákat. 

+1. François Chartier: Az ízek harmóniája

Chartier, az ízek harmóniája, molekuláris gasztronómia, borgasztronómia, Alinea Végül egy könyv, melybe valószínűleg sokszor beleolvasunk majd, lapozgatjuk, böngésszük. A nemzetközileg elismert sommelier-mesterszakács az ízharmóniák világába vezet minket: megtudhatjuk, hogy milyenek a hideg ízek, milyen ételek és borok illenek például az eperhez, a fahéjhoz, a rozmaringhoz, a gyömbérhez, a marhahúshoz, a sáfrányhoz és más alapanyagokhoz. Kipróbálásra érdemes tippek, hasznos ötletek, hogy sikert arathassunk a menü összeállításával!


 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog ajánló
Keresés az oldalon
Kiemelt termékek
4.950 Ft 4.455 Ft
3.450 Ft 2.760 Ft
4.950 Ft 4.455 Ft